学科首页 试卷详情
江苏省苏州市、南通市2021年高二下学期各阶段测试英语试题
江苏省苏州市、南通市2021年高二下学期各阶段测试英语试题
高中
整体难度:中等
2021-09-12
题号
评分
一、完型填空 (共3题)
添加该题型下试题
1.

At three, I was inseparable from my parents. Wherever they went I went, always reaching out for their hands to ensure their 1 . Never having left them until three, I had what is called 2 anxiety. This made preschool a/an 3 time for all of us.

As we approached my preschool for the first time, one of my hands tightly 4 my fathers hand, the other nervously grasped my mother's. I was happy and curious—what could this new place be? There were other 5 for me to play with and of course toys. Soon, however, I was introduced to my teachers. They guided us towards a small window seat in a classroom. Just then, my parents suddenly 6 my hands and broke away from our group and went a 7 way. They were heading toward the door. Realizing what happened, I attempted to 8 them, only to be held back by my teachers. I shouted, loud enough for my parents, now outside, to 9 I pressed against the glass, tears down my face. "We call this The Crying Window," ray teachers had told my parents. ''Children are often 10 when seeing their parents leave the school without them. My parents stood outside, tormented by having to stand by while their kid 11 .But soon an older girl appeared. She wrapped her arms around me until I stopped 12 .The hug was comforting like that of my parents. Then she took me away from the 13 . My parents breathed a sigh of 14 .

The girl was Helen, and soon we were best friends. Every day when I was dropped off at school, tears would come but then I would fight them back, as Helen grabbed my hand and led me away. We have developed great 15 since then.

1 A interest B presence C success D safety

2 A health B graduation C employment D separation

3 A boring B exciting C tough D happy

4 A pressed B squeezed C struck D slid

5 A children B parents C teachers D friends

6 A caught B loosened C touched D washed

7 A curious B familiar C different D strange

8 A looked after B looked for C run after D run against

9 A give in B give up C turn out D turn around

10 A crazy B disappointed C upset D angry

11 A suffered B fought C studied D swam

12 A paining B singing C speaking D crying

13 A window B door C seat D floor

14 A sorrow B regret C relief D comfort

15 A friendship B education C careers D hobbies

难度:
知识点:其他
使用次数:170
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 B

2 D

3 C

4 B

5 A

6 B

7 C

8 C

9 D

10 C

11 A

12 D

13 A

14 C

15 A

【分析】

这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者上幼儿园时哭喊着不想和父母分开,这时一个女孩安慰了作者,从那之后,作者和她成为了最好的朋友并建立了深厚的友谊。

1 .考查名词词义辨析。句意:无论他们去哪里我都去,总是伸手去抓他们的手来确保他们的存在。 A interest 兴趣; B presence 存在,在场; C success 成功; D safety 安全。根据上文中的 “I was inseparable from my parents” 可知,作者上幼儿园之前,一刻也离不开父母,由此可推断出,我是伸手去抓他们的手,确保他们在我的身边。故选 B 项。

2 .考查名词词义辨析。句意:直到三岁离开他们时,我就有了所谓的分离焦虑症。 A health 健康; B graduation 毕业; C employment 雇用; D separation 分离。根据后文第九空后 “I pressed against the glass, tears down my face” 可知,我在上幼儿园时不想和父母分离,开始哭泣,由此可推断出,我是因为和父母的分离感到焦虑。故选 D 项。

3 .考查形容词词义辨析。句意:这使得上幼儿园的那段时期对我们所有人来说是一段困难的时期。 A boring 无聊的; B exciting 令人激动的; C tough 困难的; D happy 快乐的。根据上文 “I had what is called separation anxiety.” 可知,作者有分离焦虑症,害怕与父母分离,由此可推断出,上幼儿园时需要与父母分开,所以是一段困难的时期。故选 C 项。

4 .考查动词词义辨析。句意:当我们第一次靠近幼儿园时,我的一只手紧紧地握住父亲的手,另一只手紧张地抓住妈妈的手。 A pressed 压; B squeezed 挤压,捏; C struck 撞,碰; D slid 滑落。根据空格后 “the other nervously grasped my mother’s” 可知,作者害怕父母离开,所以应该是紧紧地抓着父亲的手。故选 B 项。

5 .考查名词词义辨析。句意:那里有别的孩子和我玩,当然还有玩具。 A children 儿童,小孩; B parents 父母; C teachers 老师; D friends 朋友。根据上文 “As we approached my preschool for the first time” 可知,我去的地方是幼儿园,可推断出是有很多孩子和我玩。故选 A 项。

6 .考查动词词义辨析。句意:就在这时,我父母突然松开了我的手,离开了我们这群人,去了不同的方向。 A caught 抓住; B loosened 松开; C touched 触摸; D washed 洗。根据空格后 “broke away from our group” 可知,父母离开了我们这群人,可推断出父母松开了我的手。故选 B 项。

7 .考查形容词词义辨析。句意:就在这时,我父母突然松开了我的手,离开了我们这群人,去了不同的方向。 A curious 好奇的; B familiar 熟悉的; C different 不同的; D strange 奇怪的。根据空格后 “They were heading toward the door” 可知,父母朝着门的方向走去,可推断出父母和我去了不同的方向。故选 C 项。

8 .考查动词短语辨析。句意:意识到发生了什么事,我想追他们,结果被老师拦住了。 A looked after 照顾; B looked for 寻找; C run after 追赶; D run against 违反,对 …… 不利。根据空格后 “only to be held back by my teachers” 可知,我被老师拦住了,可推断出作者看到父母要走,想去追赶,结果被老师拦住了。故选 C 项。

9 .考查动词短语辨析。句意:我开始喊叫,声音大得足以让我父母在外面听到,让他们转过身来。 A give in 屈服,让步; B give up 放弃; C turn out 发生,结果是; D turn around 转身。根据上文可知,作者不想让父母离开,所以应该是大声喊叫让父母转身回来。故选 D 项。

10 .考查形容词词义辨析。句意:孩子们看到父母不带他们离开学校时常常感到不安。 A crazy 疯狂的; B disappointed 失望的; C upset 不安的; D angry 生气的。根据上文 “We call this The Crying Window” 及生活常识可知,父母的离开会让上幼儿园的孩子们感到不安,所以他们会哭闹和喊叫。故选 C 项。

11 .考查动词词义辨析。句意:我的父母站在外面,当他们的孩子受苦时不得不袖手旁观。 A suffered 受苦; B fought 打架; C studied 学习; D swam 游泳。根据上文 “I pressed against the glass, tears down my face” 可知,我开始哭泣因为父母的离开,可推断出我正在遭受离别的痛苦。故选 A 项。

12 .考查动词词义辨析。句意:她搂着我直到我停止哭泣。 A. paining 痛苦; B singing 唱; C speaking 说话; D crying 哭泣。根据上文 “I pressed against the glass, tears down my face” 可知,因为父母的离开,我开始流泪,由此可推断出,当时我是在哭,所以应该是她搂着我直到我停止哭泣。故选 D 项。

13 .考查名词词义辨析。句意:然后她把我从窗口带走。 A window 窗户,窗口; B door 门; C seat 座位; D floor 地板。根据上文 “They guided us towards a small window seat in a classroom.” “I pressed against the glass” 可知,我坐的地方是教室里一个靠窗的小座位,而且我按在玻璃上哭泣,由此可推断出我此时是在窗户那,所以女孩把我从窗口带走。故选 A 项。

14 .考查名词词义辨析。句意:我父母松了一口气。 A sorrow 悲痛; B regret 后悔; C relief 轻松,宽慰; D comfort 舒适,安慰。根据上文可知作者停止了哭泣,由此可推断出作者的父母看到作者不哭了,松了一口气, a sigh of relief 意为 松了一口气 ,符合句意。故选 C 项。

15 .考查名词词义辨析。句意:从那时起我们建立了深厚的友谊。 A friendship 友谊; B education 教育; C careers 职业; D hobbies 业余爱好。根据上文 “The girl was Helen, and soon we were best friends” 可知,我们是最好的朋友,所以我们之间应该是建立了深厚的友谊。故选 A 项。

2.

Christmas was near a season that we took seriously in our house. But a week or so before the 25th, my father would give each of his children 20. This was the 1970s, and 20 was quite a bit of money

But I saw it 1 My father trusted me to have the 2 to spend money wisely. Even better, he gave me the 3 to get it. On a very basic level my father was giving me a shopping spree (狂欢) every year. But he was also giving me charge over my own fun, trusting my ability to manage money and making me feel like a/an 4 . He didn't buy me Sherlock Holmes, but he gave me the means to walk into the bookstore and choose it for myself, so it felt like a gift from him

My mother had a/an 5 for giving me what I needed, usually  right at the moment I needed it most. This was when I was 25, I 6 at being an adult on my very first try. I had quitted my 7 job but had no new one. But when my mother  paid me a visit, I 8 a good show, telling her I had started my own company

My mother knew that I was trying hard and failing at that time. It wasn't until 9 she left that I noticed at the foot of my bed an envelope thick with 10 She knew how 11 I needed it She knew that had she just shown up with groceries or offer to pay my rent, she would have made me feel much 12 The cold hard cash meant she was helping me. And, funnily enough, the 13 with which she gave the gift felt like she was giving me space to 14 my life and preserve my dignity My mother and father both did the same thing. One was giving me the means to take my own decisions and the other was giving me a second 15 when those decisions had cost me dearly

1 A positively B differently C naturally D originally

2 A intelligence B passion C power D potential

3 A courage B suggestions C discipline D means

4 A grown-up B teenager C adventurer D pioneer

5 A habit B gift C approach D tradition

6 A failed B fooled C dropped D fell

7 A important B creative C challenging D previous

8 A put on B put away C put off D put forward

9 A before B after C when D as

10 A credit B loans C receipts D cash

11 A desperately B hardly C eventually D accurately

12 A better B more C less D worse

13 A decoration B love C distance D method

14 A defend B equip C fix D develop

15 A solution B chance C visit D assistance

难度:
知识点:其他
使用次数:162
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 B

2 A

3 D

4 A

5 B

6 A

7 D

8 A

9 B

10 D

11 A

12 D

13 C

14 C

15 B

【分析】

这是一篇记叙文。作者从讲述圣诞节父母给自己的不同礼物,说到父母对自己伟大的、理智的爱让作者在成长的过程中越来越坚强。父亲教会他做决定的方法,母亲在他因所做决定损失惨重时给予帮助,让他再一次拥有机会。

1 .考查副词词义辨析。句意:但是我的看法不同。 A. positively 乐观地; B. differently 不同地; C. naturally 自然地; D. originally 最初地。结合下文父亲充分相信作者和本句 but 可知作者并不认为 20 美元是孩子不能花的巨额现金,故选 B 项。

2 .考查名词词义辨析。句意:我的父亲相信我有明智花钱的智慧。 A. intelligence 智慧; B. passion 热情; C. power 权力; D. potential 潜力。由本句的 wisely 判断此处用 智慧 符合语境,故选 A 项。

3 .考查名词词义辨析。句意:更好的是,他教我方法来获得它。 A. courage 勇气; B. suggestions 建议; C. discipline 纪律; D. means 方法。根据下文的 “but he gave me the means to walk into the bookstore and choose it for myself, ” 可知,作者的父亲通过让作者自己选书的方法获得 20 美元,故此处用 方法 符合语境,且根据下文 “ he gave me the means” 可知, means 是原词复现,故选 D 项。

4 .考查名词词义辨析。句意:但是他让我自己找乐子,相信我有管理钱的能力,并且让我感到自己像一个成人。 A. grown-up 成人; B. teenager 青少年; C. adventurer 冒险者; D. pioneer 先驱。根据上文 “he was also giving me charge over my own fun, trusting my ability to manage money” 可知,作者的父亲相信他可以管理好自己的钱,让作者觉得自己长大了,故用 成人 符合语境,故选 A 项。

5 .考查名词词义辨析。句意:我妈妈在送我东西方面有天赋,她总是在我恰好需要的时刻把东西送给我。 A. habit 习惯; B. gift 天赋,礼物; C. approach 途径; D. tradition 传统。根据下文的 “at the moment I needed it most” 可推测作者的妈妈擅长送礼物,故此处用 有天赋 符合语境, have a gift for 在某方面有天赋,故选 B 项。

6 .考查动词词义辨析。句意:那是我 25 岁的时候,我作为成人的第一次尝试失败了。 A. failed 失败; B. fooled 愚弄; C. dropped 下降; D. fell 落下。根据下文的 “I had quitted my ___7___ job but had no new one. ” 可知,作者辞去了工作,而且暂时没有新工作,故此处用 失败 符合语境,下文中的 “failing ” 也是提示,故选 A 项。

7 .考查形容词词义辨析。句意:我已经辞去我之前的工作,但是还没有新工作。 A. important 重要的; B. creative 创造性的; C. challenging 具有挑战的; D. previous 从前的。结合上下文可知,此处是指作者辞掉了之前的工作,故选 D 项。

8 .考查动词短语辨析。句意:但是当妈妈来看我时,我上演了一出好戏,告诉她我已近开了自己的公司。 A. put on 上演; B. put away 方在一边,收好; C. put off 推迟; D. put forward 提出。结合下文 “a good show, telling her I had started my own company” 可知,此处是指作者骗妈妈说自己开了公司,故用 上演一出好戏 符合语境,故选 A 项。

9 .考查连词词义辨析。句意:直到她离开之后我才发现床脚下有个厚厚的装着现金的信封。 A. before …… 之前; B. after …… 之后; C. when 当; D. as 当,随着,因为。结合上下文可知,作者的妈妈为了不让他感到尴尬,所以把装钱的信封藏在床脚下,因此推测作者是在妈妈走后才发现的,故选 B 项。

10 .考查名词词义辨析。句意同上。 A. credit 信用卡; B. loans 贷款; C. receipts 收据; D. cash 现金。根据下文的 “The cold, hard cash meant she was helping me.” 可知,作者的妈妈提供现金来帮助他,故此处用 现金 符合语境,且 cash 是原词复现,故选 D 项。

11 .考查副词词义辨析。句意:她知道我有多迫切地需要那些钱。 A. desperately 迫切地; B. hardly 几乎不; C. eventually 最后; D. accurately 准确地。根据前文的 “I had quitted my ___7___ job but had no new one. ” 可知作者当时没有工作,所以推测他迫切需要钱,故选 A 项。

12 .考查形容词词义辨析。句意:她知道,如果她带着东西出现,或者主动为我交房租,她会让我感到更糟糕。 A. better 更好的; B. more 更多的; C. less 更少的; D. worse 更糟糕的。根据前文的 “I had quitted my ___7___ job but had no new one. ” 可知作者当时没有工作,故推测他心情不好,如果妈妈再帮他交房租,会让他更难受,故选 D 项。

13 .考查名词词义辨析。句意:有趣的是,她给礼物的距离感让我觉得她是在给我空间来修复我的生活和保持我的尊严。 A. decoration 装饰; B. love 爱; C. distance 距离; D. method 方法。上文说作者的母亲偷偷地把一沓现金放在床脚下,而不是当面把钱给作者,这种刻意保持的 距离 既顾全了他的面子又帮到了他,故推测此处用 距离感 符合语境,故选 C 项。

14 .考查动词词义辨析。句意同上。 A. defend 防御; B. equip 配备; C. fix 修复; D. develop 发展。结合上下文可知作者当时在工作上失败了,故推测妈妈用这样的方式来帮助他,让他觉得有空间调整自己(修复自己的生活),进而让自己的生活向着好的方向发展,故选 C 项。

15 .考查名词词义辨析。句意:一个教我自己做决定的方法,另一个在我因所做决定损失惨重时给予帮助,让我再一次拥有机会。 A. solution 解决方案; B. chance 机会; C. visit 拜访; D. assistance 协助。结合上下文可知,此处是指作者的妈妈给他提供帮助,让他有机会可以恢复,故选 B 项。

3.

It was time to start my afternoon run on the school bus. I drove up to the elementary school, parked and opened the doors.

Usually I enjoyed 1 the kids as they climbed aboard. Today I kept my 2 fixed straight ahead. I’d just come from a(n) 3 family counseling ( 辅导 ) session with my oldest son, Shayn. He started consuming alcohol at 17. I felt 4 . How did we ever get here?

I thought. Shayn was intelligent and had been a 5 to raise. The two of us were close. The kids walked past me onto the bus. One or two said hi. A little girl 6 a small piece of paper on my lap gently. “This is for you!” she said.

I absent-mindedly 7 the folded paper and looked up just in time to see wisps ( 缕,束 ) of long blonde hair 8 down the aisle ( 过道 ).

I’d hoped family counseling would help Shayn quit drinking. 9 at today’s session, Shayn was angry. He said kids his age drink 10 and that his drinking was under control. What hope did we have 11 Shayn couldn’t see that he needed help?

I moved to throw the note in the rubbish can near the driver’s seat, then 12 What if the little girl sees you throw her present away? I thought. So I 13 it. Inside was a four-leaf clover ( 四叶草 ), along with a message written in a child’s hand: “This is filled with 14 .”

As I read the note, my whole body 15 . My thinking changed. I couldn’t control Shayn’s drinking. There was still hope, even when I didn’t know what to do.

I searched my rear-view mirror ( 后视镜 ) for the child who’d given me the note, but not a single one had long blonde hair.

1 A pulling B teaching C greeting D separating

2 A gaze B thought C brake D schedule

3 A cheap B expensive C easy D difficult

4 A neglected B hopeless C abandon D homeless

5 A struggle B pleasure C failure D success

6 A laid B covered C distributed D returned

7 A tore B cut C grabbed D recycled

8 A grow B hang C disappear D circulate

9 A For B And C Or D But

10 A sensitively B socially C passively D politely

11 A unless B though C so D if

12 A paused B refused C left D explained

13 A unlocked B unpacked C unfolded D unhappy

14 A confidence B hope C patience D courage

15 A shook B ached C withdrew D Relaxed

难度:
知识点:其他
使用次数:266
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 C

2 A

3 D

4 B

5 B

6 A

7 C

8 C

9 D

10 B

11 D

12 A

13 C

14 D

15 B

【分析】

这是一篇记叙文。作者讲述了自己开校车到小学接学生,在等候学生上车时,由于和大儿子刚进行了一次艰难的家庭辅导会议,心情不佳。有个孩子给作者递了一张纸条,它改变了作者的想法。

1 .考查动词词义辨析。句意:通常我喜欢在孩子们上车时跟他们打招呼。 A. pulling 拉,拔出; B. teaching 教学,教导; C. greeting 致敬,欢迎; D. separating 分离,分割。根据上文 “I drove up to the elementary school, parked and opened the doors.” 可知,通常作者喜欢在孩子们上车时跟他们打招呼。故选 C

2 .考查名词词义辨析。句意:今天我目不转睛地盯着前方。 A. gaze 凝视,注视; B. thought 思想,想法; C. brake 刹车; D. schedule 时间表,计划表。根据下文 “How did we ever get here?” 可知,今天作者在想事情,所以是目不转睛地盯着前方。故选 A

3 .考查形容词词义辨析。句意:我刚和我的大儿子 Shayn 进行了一次艰难的家庭辅导会议。 A. cheap 便宜的; B. expensive 昂贵的; C. easy 容易的; D. difficult 艰难的,困难的。根据 “ He started consuming alcohol at 17.” 可知,作者刚和大儿子 Shayn 进行了一次艰难的家庭辅导会议。故选 D

4 .考查形容词词义辨析。句意:我感到绝望。 A. neglected 被忽视的; B. hopeless 绝望的; C. abandon 遗弃; D. homeless 无家可归的。根据上文 “He started consuming alcohol at 17. ” 和下文 “How did we ever get here?” 可知,作者感到绝望。故选 B

5 .考查名词词义辨析。句意:我觉得 Shayn 很聪明,抚养他是我的荣幸。 A. struggle 斗争,冲突; B. pleasure 令人高兴的事,快乐,希望; C. failure 失败; D. success 成功。根据 “Shayn was intelligent” 可知,作者觉得抚养 Shayn 是荣幸。故选 B

6 .考查动词词义辨析。句意:一个小女孩轻轻地把一张小纸条放在我的膝盖上。 A. laid 放,铺设; B. covered 覆盖,包括; C. distributed 分布; D. returned 返回,归还。根据 “a small piece of paper on my lap gently” 可知,一个小女孩轻轻地把一张小纸条放在作者的膝盖上。故选 A

7 .考查动词词义辨析。句意:我心不在焉地抓起那张折叠好的纸,抬起头来,正好看到一束束金色长发顺着过道消失了。 A. tore 撕开; B. cut 割破,切下; C. grabbed 抓起,捕获; D. recycled 回收利用。根据上文 “A little girl 6 a small piece of paper on my lap gently.” 可知,作者心不在焉地抓起那张折叠好的纸。故选 C

8 .考查动词词义辨析。句意:我心不在焉地抓起那张折叠好的纸,抬起头来,正好看到一束束金色长发顺着过道消失了。 A. grow 发展; B. hang 悬挂,垂下; C. disappear 消失; D. circulate 传播,流传,循环。根据 “down the aisle ( 过道 )” 可知,作者抬起头来,正好看到一束束金色长发顺着过道消失了。故选 C

9 .考查连词词义辨析。句意:但在今天的会议中, Shayn 很生气。 A. For 因为,由于; B. And 并且; C. Or 或者; D. But 但是,然而。根据 “Shayn was angry” 和上文 “I’d hoped family counseling would help Shayn quit drinking.” 形成转折,由此可知,此处要用转折连词 but 。故选 D

10 .考查副词词义辨析。句意:他说他这个年纪的孩子在社交场合喝酒,而他的饮酒量也在控制之中。 A. sensitively 敏感地; B. socially 在社会上地; C. passively 顺从地,被动地; D. politely 有礼貌地。根据 “and that his drinking was under control” 可知,此处是在社交场合喝酒。故选 B

11 .考查连接词词义辨析。句意:如果 Shayn 看不出他需要帮助我们还有什么希望? A. unless 除非; B. though 虽然,尽管; C. so 因为; D. if 如果。根据 “Shayn couldn’t see that he needed help” “What hope did we have” 可知,此处表示条件,因此要用连接词 if 。故选 D

12 .考查动词词义辨析。句意:我想把纸条扔进驾驶座附近的垃圾桶里,又停了下来,要是小女孩看见你把她的礼物扔掉怎么办? A. paused 暂停,停顿; B. refused 拒绝; C. left 离开,留下; D. explained 解释。根据 “What if the little girl sees you throw her present away” 可知,想到要是小女孩看见把她的礼物扔掉怎么办,作者想把纸条扔垃圾桶的动作停了下来。故选 A

13 .考查动词词义辨析。句意:于是我把它打开了。 A. unlocked 开锁,泄露,释放; B. unpacked 拆开; C. unfolded 打开,展现; D. unhappy 不快乐的。根据上文 “I absent-mindedly 7 the folded paper” “Inside was a four-leaf clover ( 四叶草 )” 可知,作者把纸条打开了。故选 C

14 .考查名词词义辨析。句意:里面有一棵四叶的四叶草,还有一个孩子用手写着的信息: 这充满了勇气。 ”A. confidence 会议; B. hope 希望; C. patience 耐心; D. courage 勇气,胆量。根据 “Inside was a four-leaf clover ( 四叶草 )” 可知,四叶草代表勇气。故选 D

15 .考查动词词义辨析。句意:我读着纸条,浑身酸痛。 A. shook 摇动; B. ached 疼痛; C. withdrew 收回; D. relaxed 放松,松开。根据下文 “ My thinking changed.” 可知,作者读完这张纸条后的感觉是酸痛的。故选 B

二、阅读理解 (共13题)
添加该题型下试题
1.

Tips for Writing a Cover Letter

If you are applying for an internship, you will likely have to submit a cover letter as part of your application. Read below for tips on writing an internship cover letter.

Use Business Letter Format

Use proper business letter format when sending a cover letter by mail. Include your contact information at the top, the date, and the contact information for the employer. Be sure to provide a proper salutation, and sign your name at the bottom.

Individualize Your Cover Letter

Make sure to write a unique cover letter for each internship for which you apply. Highlight skills and abilities you have that relate to the specific internship listing. The main emphasis of your cover letter should be convincing the reader that you will be a qualified intern.

Emphasize Your Academic Experience

In the letter, you can mention academic experience, if applicable. Especially if you have limited work experience, you might use examples from school to demonstrate that you have particular skills. For example, if the internship requires you to work as part of a team, provide an example of an assistant at the library or a successful team project you worked on during one of your college courses.

Include Extra Classroom Experiences

You can also include details about your relevant experience form extra classroom activities or volunteer work. For example, a reporter for a college newspaper can point to interviewing and writing skills; a history of volunteering at a shelter can provide an example of strong interpersonal and organizational skills.

Proofread and Edit

Be sure to thoroughly proofread your cover letter for spelling and grammar errors. Many internships are very competitive, and any error can hurt your chances of getting an interview. Also, avoid using too many words to convey your information and intention.

1 What can you do to personalize your internship cover letter?

A Use proper business letter format.

B Employ more convincing expressions.

C Promise a good performance in the internship.

D Stress my own abilities related to the requirements.

2 Academic experience included in the cover letter can ________.

A make up for the lack of work experience B prove you’ll be an outstanding organizer

C show you have a good academic performance D multiply the chance of working on a team project

3 According to the text, a cover letter should be _____________.

A emotional and simplified B informal and detailed

C brief and targeted D academic and qualified

难度:
知识点:疑问句 反义疑问句
使用次数:108
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 D

2 A

3 C

【分析】

这是一篇应用文。文章主要介绍了求职信的五个写作技巧。

1 .细节理解题。根据第三段 “Make sure to write a unique cover letter for each internship for which you apply. Highlight skills and abilities you have that relate to the specific internship listing. The main emphasis of your cover letter should be convincing the reader that you will be a qualified intern.( 确保为你申请的每个实习岗位写一封独特的求职信。突出你所拥有的与实习相关的技能和能力。求职信的重点应该是让读者相信你是一个合格的实习生 )” 可知,强调自己与要求相关的能力,才能让你的实习求职信更个性化。故选 D

2 .细节理解题。根据倒数第三段中 “In the letter, you can mention academic experience, if applicable. Especially if you have limited work experience, you might use examples from school to demonstrate that you have particular skills.( 如果可以的话,你可以在信中提到你的学术经历。特别是如果你的工作经验有限,你可以用学校里的例子来证明你有特殊的技能 )” 可知,求职信中包含的学术经验可以弥补工作经验的不足。故选 A

3 .细节理解题。根据最后一段 “Be sure to thoroughly proofread your cover letter for spelling and grammar errors. Many internships are very competitive, and any error can hurt your chances of getting an interview. Also, avoid using too many words to convey your information and intention.( 一定要彻底校对你的求职信的拼写和语法错误。很多实习都很有竞争力,任何失误都可能损害你获得面试机会的机会。同时,避免用太多的词语来表达你的信息和意图 )” 可知,求职信应该简洁而有针对性。故选 C

2.

Having a microchip implanted in a man's brain may be common in sci-fi movie plots, but it may soon become an actual possibility.

Elon Musk -a US tech tycoon, founder of Space X- has been working on this technology. On Aug 28, Musk gave a display of the chip, which was implanted into the head of a pig named Gertrude.

The chip, developed by Musk's company Neuralink, is the size of a coin. But don't let its size fool you. The tiny chip has over 3,000 electrodes (电极) attached to flexible threads, which can monitor about 1,000 neurons (神经元) .It collects neural signals from an area of the brain, and then transmits those signals wirelessly to nearby computers, according to MSN. That enabled researchers to monitor Gertrude's brain activity while she was walking around in the display.

Though the technology is still in its early stage, it is encouraging for humans. This technology would solve a lot of brain injuries and is essentia for Al symbiosis, which will allow the human brain to combine with an artificial intelligence.

When the device can be applied to humans, its main goal will be to help those who have mobility difficulties. Musk hopes this technology can also be used to help those with hearing and eyesight issues.

Although such a device could repair those problems, putting it into practice is by no means a piece of cake. Currently, the device can transmit signals from about 500 neurons in the pig's brain. Compared to 80 billion neurons in a human brain, this number is tiny. And to cover the whole human brain also means the electrodes have to be much smaller.

Also, implanting the chip into the brain poses a potential danger. There is a risk of the immune system attacking this foreign body.

Right now, the hope of controlling the brain via controlling a few neurons seems overly optimistic. "There are many technological challenges ... to overcome before Neuralink can put its devices to the purposes," Yuan Lanfeng, an associate professor at the University of Science and Technology of China, told China Daily.

1 What do we know about Elon Musk's microchip?

A It was inspired by sci-fi movie plots.

B It is able to collect wireless signals.

C It is tiny in size but powerful in function.

D It has been implanted into a human's brain.

2 What does the underlined word “that" in Paragraph 3 refer to?

A The operation of the chip in Gertrude’s brain.

B The attachment of electrodes to flexible threads.

C The development of neurons inside Gertrude's brain.

D The transmission of signals from a nearby computer

3 What is the major target of the microchip?

A To monitor animals’ brain activity.

B To help people with mobility issues.

C To develop a cure for immune system problems.

D To contribute to the research on Al technologies.

4 How does Yuan Lanfeng feel about implanting the chip into the human brain?

A Worried. B Excited. C Optimistic. D Challenged.

难度:
知识点:科普知识与现代技术
使用次数:219
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 C

2 A

3 B

4 D

【分析】

这是一篇说明文。介绍了在大脑在植入芯片听起来很科幻,但是马斯克的公司已经开始实施这样的实验了。

1 .细节理解题。由文章第三段中的句子 “The chip, developed by Musk's company Neuralink, is the size of a coin. But don't let its size fool you. The tiny chip has over 3,000 electrodes (电极) attached to flexible threads, which can monitor about 1,000 neurons (神经元) . 这个芯片是由马斯克的 Neuralink 公司开发的,只有硬币大小。但别让它的尺寸愚弄了你。据 MSN 称,这种微型芯片有 3000 多个电极连接在柔性线上,可以监测大约 1000 个神经元 可知,这种芯片虽然小但是功能强大。结合选项可知 C 项符合题意,故选 C 项。

2 .词义猜测题。由划线词的前一句 “It collects neural signals from an area of the brain, and then transmits those signals wirelessly to nearby computers 它从大脑的某个区域收集神经信号,然后将这些信号无线传输到附近的计算机。 可知,这就是芯片工作的原理。根据语境,划线词 That 就是指代这种过程。所以选项 A“The operation of the chip in Gertrude’s            brain. 格特鲁德大脑芯片的操作。 符合题意。故选 A 项。

3 .细节理解题。题干中的 the major target” 与文章中的 “its main goal” 意义相同,可以快速在文章中定位。由第五段第一句 “When the device can be applied to humans, its main goal will be to help those who have mobility difficulties. 当这种装置能够应用于人类时,它的主要目标将是帮助那些有行动困难的人。 可知,选项 B 符合题意。故选 B 项。

4 .推理判断题。根据最后一段的句子 “"There are many technological challenges ... to overcome before Neuralink can put its devices to the purposes," Yuan Lanfeng, an associate professor at the University of Science and Technology of China, told China Daily.“ 有许多技术挑战 …… 中国科技大学副教授袁兰峰在接受《中国日报》采访时说: 我们要克服这个问题,才能使 Neuralink 的设备达到预期目的。 由此可知,袁兰峰认为这个技术很有 挑战性 。故选 D 项。

本卷还有50题,登录并加入会员即可免费使用哦~

立即下载
全选试题
编辑试卷
收藏试卷
试题总数:
55
总体难度:
中等
难度统计
难度系数
数量
占比
中等
46
83.63%
偏难
3
5.45%
容易
6
10.90%
题型统计
大题类型
数量
占比
完型填空
3
5.45%
阅读理解
13
23.63%
阅读填空
3
5.45%
单词拼写
19
34.54%
作文
3
5.45%
书面表达
3
5.45%
其他填空
10
18.18%
未分类
1
1.81%
知识点统计
知识点
数量
占比
其他
7
12.72%
疑问句 反义疑问句
2
3.63%
科普知识与现代技术
5
9.09%
图表作文
1
1.81%
自然
1
1.81%
旅游和交通
1
1.81%
日常活动
1
1.81%
热点话题
2
3.63%
历史和地理
1
1.81%
体育
1
1.81%
情态动词
3
5.45%
形容词
11
20.0%
一般过去时及其被动式
6
10.90%
名词
6
10.90%
现在完成时及其被动式
1
1.81%
副词
1
1.81%
分词
1
1.81%
学校生活
2
3.63%
未分类
1
1.81%
被动语态的用法
1
1.81%
版权提示

该作品由: 用户jbk分享上传

可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


0
使用
说明
群联盟
收藏
领福利