下载试题
当前位置:
学科首页
>
阅读理解
>
科普环保类阅读
>
试题详情
难度:
使用次数:198
更新时间:2021-01-27
组卷/试题篮
1.

When a human infant is born into any other community in any part of the world,it has two things in common with any infant,provided neither of them has been damaged in any way either before or during birth.

Firstly,and most obviously,new born children are completely ________.Apart from a powerful capacity to draw attention on their helplessness by using sound,there is nothing the new born child can do to _________ his own survival.Without ________ from some other human being or beings,be it mother,grandmother,or human group,a child is very unlikely to survive.This helplessness of human infants is in marked contrast with the ________ of many new born animals to get to their _________ within minutes of birth and run with the herd within a few hours.Although young animals are certainly in ________,sometimes for weeks or even months after birth,compared with the human ________,they very quickly develop the capacity to_________ themselves.It is during this very long period in which the human infant is totally________ on the others that it reveals the second feature which it ________ with all other undamaged human infants,a capacity to learn ________.

For this reason,biologists now suggest that language is“species specific”to the human race,that is to say,they consider the human infant to be genetically _________ in such a way that it can _________ language.This suggestion implies that just as human beings are designed to see three-dimensionally and in color and just as they are designed to _________upright rather than to move on all fours,so they are designed to learn and use language as part of their normal ________ as well-formed human beings.

【1】A.ignorant B.unknown C.inexperienced D.helpless

【2】A.ensure B.gain C.emphasize D.solidify

【3】A.notice B.affection C.care D.permission

【4】A.possibility B.capacity C.try D.attempt

【5】A.arms B.body C.feet D.limbs

【6】A.anger B.danger C.control D.advance

【7】A.race B.body C.infant D.power

【8】A.feed B.defend C.help D.guard

【9】A.dependent B.concentrated C.focusing D.operating

【10】A.combines B.shares C.carries D.brings

【11】A.walking B.feeding C.language D.skill

【12】A.programmed B.set C.arranged D.made

【13】A.create B.distinguish C.enrich D.acquire

【14】A.sit B.walk C.stand D.move

【15】A.state B.development C.performance D.behavior

查看答案
题型:阅读理解
知识点:科普环保类阅读
纠错
【答案】

答案

【1】D

【2】A

【3】B

【4】B

解析

这是一篇说明文。骑士是中世纪欧洲骑在马上的武士,通常为国王或其他封建贵族服务,以换取土地。骑士身份是非常严肃的,必须通过努力才能获得。文章主要介绍了成为一个骑士所要经历的过程。

【1】细节理解题。根据第二段中A squire was responsible for dressing a knight for battles and tournaments and taking care of the knight armor and weapons.He would even follow his master on the battlefield to protect him if the knight fell.可知扈从负责在战斗和比武中为骑士着装,并负责骑士的盔甲和武器。如果骑士倒下,他甚至会跟随他的主人在战场上保护他。由此可知,扈从的职责是给骑士穿上战斗服,保护他。故选D。

【2】词义猜测题。根据后文which required him always to be brave,loyal,courteous,and to protect the defenseless.可知在这个仪式上,骑士要带着骑士精神,这要求他总是勇敢,忠诚,礼貌,保护手无寸铁的人。由此可知,划线单词意思为“骑士所具有的崇高精神”。故选A。

【3】细节理解题。根据最后一段中If this new knight ever broke his promise or acted dishonorably,he would be stripped of his knighthood in another ceremony,in which he was 14 buried.可知如果这位新骑士违背了他的诺言或行为不端,他将在另一个仪式上被剥夺他的骑士身份,在这个仪式上他将被埋葬。由此可知,如果一个骑士没有遵守他的诺言,他的头衔将被剥夺。故选B。

【4】主旨大意题。根据第一段A knight was a mounted warrior of medieval Europe who served a king or other feudal superior,usually in return for land.Knighthood was taken quite seriously and had to be earned.可知骑士是中世纪欧洲骑在马上的武士,通常为国王或其他封建贵族服务,以换取土地。骑士身份是非常严肃的,必须通过努力才能获得。结合文章主要介绍了要成为一个骑士所要经历的过程。由此可知,这篇文章主要告诉我们一个人如何成为骑士。故选B。

=
类题推荐:
科普环保类阅读
难度:
使用次数:121
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

Beyond two or three days, the world’s best weather forecasts are doubtful, and beyond six or seven they are worthless.

The Butterfly Effect is the reason. For small pieces of weather―to a global forecaster, small can mean thunderstorms and blizzards (暴风雪)―any prediction becomes worse rapidly. Errors and uncertainties increase, from dust devils and storms up to continent-size eddies (旋涡) that only satellites can see.

The modern weather models work with net-like points sixty miles apart, and even so, some starting data have to be guessed, since ground stations and satellites cannot see everywhere. But suppose the earth could be covered with sensors placed one foot apart, rising at one-foot intervals all the way to the top of the atmosphere. Suppose every sensor gives perfectly accurate readings of temperature, pressure, humidity (湿度), and any other data a weatherman would want. Exactly at noon a powerful computer takes all the data and calculates what will happen at each point at 12.01, then 12.02, then 12.03… the computer will still be unable to predict whether Princeton will have sun or rain one month away. At noon the spaces between the sensors will hide fluctuations (波动) that the computer will not know about. By 12.01, those fluctuations will already have created small errors one foot away. Soon the errors will have added to the ten-foot scale, and so on up to the size of the globe.

 

72A weather forecast ______ in the world.

Ais reliable within one or two days           

Bis doubtful beyond 24 hours

Cbecomes useless beyond two or three days                                

Dis still worthwhile in seven days

73Usually there is a weather sub-station ______.

Ain every city                                         Bevery 60 miles

Cbetween two cities                                Devery one foot

74Which of the following statements is true?

APeople have not placed sensors one foot apart in the atmosphere.

BScientists have already put sensors one foot apart in the world.

CEvery sensor gives perfectly accurate data a weatherman wants.

20090531

DGround weather stations and satellites can see every place on earth.

75Our computer will not be able to know about fluctuations because ______.

Athe sensors are not good enough           

Bthey are hidden by the spaces between the sensors

Cthey are too far away                          

Dthey move very fast      

查看答案
题型:未分类
知识点:科普环保类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:171
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

A. Popularity of Science Fiction
B. A Fairly New Development
C. Classics of Science Fiction
D. Difficulty in Keeping ahead of Scientific Adventure
E. The Origin of Science Fiction
F. Themes of Modern Science Fiction

 

80.         

Amongst the most popular books being written today are those which are usually classified as science fiction. Hundreds of titles are published every year and are read by all kinds of people. Furthermore, some of the most successful films of recent years have been based on science fiction stories.

81.      

 It is often thought that science fiction is a fairly new development in literature, but its ancestors can be found in books written hundreds of years ago. These books were often concerned with the presentation of some form of ideal society, a theme which is still often found in modern stories.

82.          

  Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verne and H.G. Wells, to mention just two well-known authors,

 have been translated into many languages.

83.           

 Modern science fiction writers don't write about men from Mars or space adventure stories. They   are more interested in predicting the results of technical developments on society and the human mind; or in imagining future worlds which are a reflection of the world which we live in now.

Because of this their writing has obvious political undertones.

84.         

In an age where science fact frequently overtakes science fiction, the writers may find it difficult to keep ahead of scientific advances. Those who are sufficiently clear-sighted to see the way we are going, however, may provide a valuable lesson on how to deal with the problems which society will inevitably face as it tries to master its new technology.

查看答案
题型:未分类
知识点:科普环保类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:171
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

       Biomass energy(生物能), often forgotten as promising alternative to oil, received its day in the sun with the gathering of the Bio-Energy World Congress and Exposition in Atlanta, Georgia, late in April, 2007. Nearly 1700 scientists, businessmen and policy-makers, one-quarter from the foreign nations, gathered for a week to discuss various means of squeezing usable energy out of trees, crops, sea plants and urban waste. Biomass energy in the United States contributes 2.5 percent of the total supply, but this amount can be doubled by 2017 and then doubled again by the year 2027.

  Eight percent of Sweden’s energy supply, for example, is presently coming from wood and pulp(纸浆) remaining. Sweden intends to raise this percentage by more intensive harvesting of waste food lying around in forests, and through the planting of so-called energy forests of fast-growing trees such as willow.

  Brazil is frequently pointed to as a nation with a major successful investment in energy coming from grains: it presently runs 330,000 automobiles on a water and alcohol mixture, replacing 10 percent of its previous oil supply. Brazilian representatives at the conference said they wish to double this in five years, with a final goal of total replacement. Most of the cars are built at the factory to use the mixture, while older models are changed through low-cost government programs.

 

72.   Which of the following statements is supported by the passage?

     A. Nearly 1700 scientists attended the conference.

     B. A quarter of American businessmen were present at the conference.

     C. Foreign policy-makers accounted for a quarter.

     D. Three-quarters of the representatives were from the U.S.

73.   Of the total supply twenty years later, biomass energy in the U.S. will be      ________.

     A. 5%            B. 10%          C. 15%         D. 20%

74.   Which of the following is NOT regarded as biomass energy?

     A. Willow and sea plants.              B. Wood and grains.

     C. Water and alcohol mixture.        D. Crops and oil mixture.

 75.     A suitable title for this passage would be ____________.

       A. An Energy Conference                     B. Approval of Biomass Energy

       C. Bio-Energy for Automobiles              D. Keys to Energy Crisis

查看答案
题型:未分类
知识点:科普环保类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:122
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

Global warming and changing climatic conditions are triggering disease epidemics in wildlife around the world, reports a famous team of ecologists and epidemiologists in the Friday June 21st issue of Science.

"What is most surprising is the fact that climate sensitive outbreaks are happening with so many different types of pathogens (病原体) ----viruses, bacteria, fungi, and parasites----as well as in such a wide range of hosts (寄主) including corals, oysters, terrestrial plants, birds, and humans, " says lead author Drew Harvell of Cornell University.

"This isn't just a question of coral bleaching for a few marine ecologists, nor just a question of malaria for a few health officials---the number of similar increases in disease incidence is astonishing," says coauthor Richard Ostfeld from the Institute of Ecosystem Studies in Millbrook New York. "We don't want to be alarmists, but we are alarmed."

The team documented examples of viruses, bacteria, and fungi associated with diseases that develop more rapidly with slight rises in temperature. Many vectors of disease such as mosquitoes, flies, and rodents, as well as the viral, fungal, and bacterial pathogens are highly temperature and moisture sensitive. As temperature increases, these carriers are likely to spread into new areas and may have potentially devastating effects on wildlife populations that have not been previously exposed. Reproduction, growth, and biting rates of insects all go up with increases of temperature. Winter is the limiting time for many pathogens, killing back populations each year. With milder winters, this population bottleneck may be removed for many species. Warmer, longer summers also mean that the period of time of disease transmission is longer. Warmer summers may increase host susceptibility to disease due to thermal stress, particularly in the oceans. Marine bacteria and fungal growth rates are positively correlated with increasing temperature.

 

76Where can we probably find this passage? In a __________.

ABook                      Bmagazine             Ctextbook              Ddictionary

77According to the passage, the report was written by ________.

ADrew Harvell                                          BRichard Ostfeld

CDrew Harvell and Richard Ostfeld             DA team of ecologists and epidemiologists

78What do the underlined words “these carriers” in the last paragraph refer to?

AMosquitoes and flies

BRodents

CThe viral, fungal, and bacterial pathogens

DAll of the above

79According to this passage, the outbreaks of disease epidemics tend to occur in ______.

Awinter                   Bspring                 Csummer              Dautumn

查看答案
题型:未分类
知识点:科普环保类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:133
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

Before 1900, many theories existed as to the cause of yellow fever (黄热病). Some doctors were sure the disease was air-borne; others felt that it was spread from person to person. Dr. Carlos Finlay, a well-known Cuban doctor of that time, had long held the theory that it was caused by the bite of mosquitoes. But neither the public nor the doctors then accepted his idea.

  Walter Reedall American doctor sent to study yellow fever in Cubawent to talk with FinlayReedafter reading a lot on the subjecthad begun to think that DrFinlay might be fightThen Reed and his comrades set to work at onceOutside Havanathey set up a laboratory and began experiments to test the theoryThe experiments were successfulNow we knowA period of about two weeks must pass before a mosquitoafter feeding on a sick personcould infect(传染) another personThe sick person had to have yellow fever a certain number of days before the mosquito biting him was able to carry the disease

 

40Before 1900,many people didn’t think yellow fever was spread_______

  Aby air

  Bby dirty water

  Cby the bite of certain mosquitoes

  Dby getting in touch with the patient

41Who first realized the actual cause?

  AThe public    BFinlay    CReed

42Reed proved the theory_______

  Ain his American lab

  Bby talking with Finlay

  Cin a kind of scientific Way

  Dby reading a lot of articles

43One will come down with yellow fever if he has been bitten by_______.

  Aa mosquito

  Ban infected mosquito

  Ca mosquito that has bitten the patient

  Da mosquito that has bitten the patient for some days

44What is the possible title for the passage?

  AFighting against yellow fever

  BA doctor against yellow fever

  CThe actual cause of yellow fever

  DSeveral theories on yellow fever

查看答案
题型:未分类
知识点:科普环保类阅读
试题详情
纠错
下载试题
使用过本题的试卷:
知识点:
版权提示
可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


使用
说明
客服
群联盟
收藏
领福利