下载试题
当前位置:
学科首页
>
话题分类
>
家庭、朋友与周围的人
>
试题详情
难度:
使用次数:295
更新时间:2021-10-08
加入组卷
1.

My brother and I are exactly one year apart. We look like twins, but we are completely 1 . By the time we got to middle school it was clear that my older brother 2 meditation ( 冥想 ),while I was a born 3 who preferred the theatrical, even when off stage. I took his relative silence to be offensive. We simply didn't 4 .

I didn't 5 having a tense relationship with my brother because I was involved at school. 6 , I threw myself into the world of musicals. I practised singing in the bedroom every day to remain at my best and be 7 for roles; my brother would meditate on a window seat. He might feel high school was already hard enough 8 my noisy singing. So space to practise became a n 9 between us because we shared a room.

At the start of the semester, I practised “Circle of Life" for a musical. This was the first time I 10 to learn a song, because my voice cracked ( 破音 )as I switched to a head voice. I was annoyed in that period and 11 practising, declaring I had reached the ceiling of my singing career. For the first time in years my brother 12 quiet when I got home.

After two days of this, my brother asked me to 13 him in meditation. Feeling my anger at my inability to manage this song 14 ,I accepted. My brother said, "When your mind floats away, you simply come back. Don't blame yourself" I got the message, and it soon became my new 15 . I kept trying at the song, no longer getting 16 at myself. And just in time for the trial performance, I was able to 17 power in my singing despite the switch to a head voice. It was important for me to learn that you don't have to always get everything 18 the first time and that good things come with continual 19 .I now understand why my brother favours the 20 .

1 A mature B different C content D normal

2 A disliked B preferred C replaced D abandoned

3 A writer B leader C painter D performer

4 A get along B drop by C show off D check in

5 A try B mind C enjoy D delay

6 A In particular B In vain C In return D In theory

7 A humorous B ordinary C competitive D grateful

8 A above B below C near D without

9 A issue B contrast C agreement D balance

10 A struggled B expected C promised D decided

11 A began B allowed C stopped D continued

12 A hated B experienced C accepted D wanted

13 A help B invite C join D admire

14 A gracefully B suddenly C fiercely D cautiously

15 A limit B sentence C mistake D philosophy

16 A rude B angry C surprised D excited

17 A lose B share C reduce D maintain

18 A wrong B right C back D down

19 A luck B absence C effort D fear

20 A fight B noise C quiet D safety

查看答案
题型:完型填空
知识点:家庭、朋友与周围的人
纠错
【答案】

1 B

2 B

3 D

4 A

5 B

6 A

7 C

8 D

9 A

10 A

11 C

12 B

13 C

14 A

15 D

16 B

17 D

18 B

19 C

20 C

【分析】

本文是夹叙夹议文。作者喜欢表演,哥哥喜欢冥想,二者性格爱好完全不同,关系紧张。在作者遭遇失败时,哥哥教给他冥想,作者从中悟出了做事的哲理,取得了成功。

1. 考查形容词词义辨析。句意:我们看起来像双胞胎,但实际上我们是完全不同的。 A. mature 成熟的; B. different 不同的; C. content 满意的; D. normal 正常的。根据下文 “my older brother ____2____ meditation ( 冥想 ),while I was a born ____3____ who preferred the theatrical,” 哥哥喜欢冥想而作者喜欢表演,前后对比可知二者性格不同。故选 B

2. 考查动词词义辨析。句意:到我们上中学的时候,很明显,我哥哥更喜欢冥想,而我是一个天生的表演者,喜欢戏剧,即使是在舞台下。 A. disliked 不喜欢; B. preferred 更喜欢; C. replaced 取代; D. abandoned 抛弃,放弃。根据句中对比的内容 “while I was a born ____3____ who preferred the theatrical” preferred 呼应,可知哥哥更喜欢冥想。故选 B

3. 考查名词词义辨析。句意:到我们上中学的时候,很明显,我哥哥更喜欢冥想,而我是一个天生的表演者,喜欢戏剧,即使是在舞台下。 A. writer 作家; B. leader 领导者; C. painter 画家; D. performer 表演者。根据 “the theatrical ,even when off stage.” 和下文的 “in time for the trial performance” 可知作者喜欢表演。故选 D

4. 考查动词短语辨析。句意:我们就是合不来。 A. get along 相处,进展; B. drop by 顺便拜访; C. show off 炫耀; D. check in 登记,报到。根据上句 “I took his relative silence to be offensive.” 及下文 “a tense relationship with my brother” 作者和哥哥性格和爱好不同,作者甚至认为哥哥相对沉默是一种冒犯,可知两人相处地不好,关系紧张。故选 A

5. 考查动词词义辨析。句意:我不介意和我哥哥关系紧张,因为我在学校很忙。 A. try 试图,努力; B. mind 介意; C. enjoy 欣赏,享受; D. delay 推迟,延误。根据句中 “because I was involved at school.” 和下文 “I practised singing in the bedroom every day” 可知在学校很忙,在家依然我行我素,并不介意和哥哥的关系。故选 B

6. 考查介词短语辨析。句意:特别是,我全身心地投入了音乐剧的世界。 A. In particular 尤其,特别; B. In vain 徒劳; C. In return 作为回报; D. In theory 理论上。根据上文 “preferred the theatrical” 和下文 “I practised singing in the bedroom every day” 可知作者非常喜欢音乐。故选 A

7. 考查形容词词义辨析。句意:我每天在卧室里练习唱歌,以保持最佳状态,争取角色;我哥哥会坐在靠窗的座位上冥想。 A. humorous 幽默的; B. ordinary 普通的,平常的; C. competitive 竞争的; D. grateful 感激的。根据 “I practised singing in the bedroom every day” 作者每天练习,可知竞争很激烈。故选 C

8. 考查介词词义辨析。句意:就算没有我吵闹的歌声,他也会觉得高中已经够难的了。 A. above 超过,在 …… 之上; B. below …… 下面; C. near …… 附近; D. without 没有。哥哥经常冥想,作者认为即使没有自己吵闹的歌声,哥哥也会觉得高中很难。故选 D

9. 考查名词词义辨析。句意:所以练习的空间成了我们之间的问题,因为我们共用一个房间。 A. issue 问题,发行; B. contrast 对比,差异; C. agreement 同意,一致; D. balance 平衡。根据上文 “a tense relationship with my brother” 和句中 “we shared a room.” 可知练习唱歌的空间是作者和哥哥之间的问题。故选 A

10. 考查动词词义辨析。句意:这是我第一次费劲地学歌,因为当我切换到头音时,我的声音嘶哑了。 A. struggled 奋斗,努力; B. expected 预期,盼望; C. promised 允诺,许诺; D. decided 决定。根据 “my voice cracked ( 破音 )as I switched to a head voice” 可知作者学歌很费劲。故选 A

11. 考查动词词义辨析。句意:在那段时间里,我很恼火,停止了练习,宣称自己已经达到了歌唱事业的顶峰。 A. began 开始; B. allowed 允许,准许; C. stopped 停止; D. continued 继续。根据下文 “my brother ____12____ quiet when I got home.” 家里安静了,可知作者停止了练习唱歌。故选 C

12. 考查动词词义辨析。句意:我回家时,哥哥多年来第一次感到安静。 A. hated 厌恶; B. experienced 体验,经历; C. accepted 接受; D. wanted 想要。因为作者停止在家唱歌了,哥哥体验到了家里的安静。故选 B

13. 考查动词词义辨析。句意:这样过了两天,我哥哥要我和他一起冥想。 A. help 帮助; B. invite 邀请; C. join 参加; D. admire 钦佩。根据下文 “I accepted” 可知哥哥让作者和他一起冥想,作者同意了。故选 C

14. 考查副词词义辨析。句意:我觉得自己无法优美地驾驭这首歌很生气,于是就接受了。 A. gracefully 优美地,优雅地; B. suddenly 突然; C. fiercely 猛烈地; D. cautiously 谨慎地。根据下文 “I was able to ____17____ power in my singing despite the switch to a head voice.” 可知作者想优美地驾驭这首歌。故选 A

15. 考查名词词义辨析。句意:我明白了这个意思,它很快就成为了我的新哲学。 A. limit 限度; B. sentence 句子,判决; C. mistake 错误; D. philosophy 哲学。根据下文 “It was important for me to learn that you don't have to always get everything ____18____ the first time and that good things come with continual ____19____.” 可知作者把哥哥的话作为自己的哲学。故选 D

16. 考查形容词词义辨析。句意:我一直试着唱这首歌,不再生自己的气了。 A. rude 粗鲁的; B. angry 生气的; C. surprised 吃惊的; D. excited 兴奋的。与上文 “I was annoyed in that period my anger at my inability” 呼应,可知作者开始因为自己唱不好生气,现在想明白了,不生气了。故选 B

17. 考查动词词义辨析。句意:就在试演的时候,尽管换了头音,我还是能保持唱歌的能力。 A. lose 丢失; B. share 分享; C. reduce 减少; D. maintain 保持。根据句中 “was able to” 和下文 “good things come with” 可知作者成功保持了唱歌的能力。故选 D

18. 考查形容词词义辨析。句意:对我来说,重要的是要知道,你不必总是在第一次就把每件事都做正确,好的事情总是伴随着不断的努力而来。 A. wrong 错误的; B. right 正确的; C. back 后面的; D. down 情绪低落的。根据作者的经历和常识可知,第一次做事不一定能做好。故选 B

19. 考查名词词义辨析。句意:对我来说,重要的是要知道,你不必总是在第一次就把每件事都做正确,好的事情总是伴随着不断的努力而来。 A. luck 运气; B. absence 缺席; C. effort 努力; D. fear 害怕,担心。根据上文 “I practised singing in the bedroom every day” “I kept trying at the song” 可知只有不断努力才能成功。故选 C

20. 考查名词词义辨析。句意:我现在明白我哥哥为什么喜欢安静了。 A. fight 斗争,打架; B. noise 噪音; C. quiet 安静,和平; D. safety 安全。根据上文 “my older brother ____2____ meditation”“my brother would meditate on a window seat.” 可知哥哥喜欢冥想,喜欢安静。故选 C

=
类题推荐:
家庭、朋友与周围的人
难度:
使用次数:176
更新时间:2020-11-13
加入组卷
1.

 When was the last time you had fun with your parents? Your parents are all busy during working days; during the weekends, you may want to hang out with them but they may have to work extra hours.

This is not uncommon. In China, both of the parents have their jobs. Most of the parents try their best to offer their children comfortable circumstances, but they seldom have time to stay with their children. A recent survey done in the US found that more than half of American parents spend less than three hours having fun with their children each week.

As the Daily Mail noted: Families are spending little quality time creating bonds and precious memories together during the week because of the demands of modern life.

(写作内容)

1.用约30个单词概述上述信息的主要内容;

2. 简要分析父母陪伴孩子的时间越来越少的原因;

3. 结合自己的经历,谈谈父母多陪伴孩子对其孩子的影响。

(写作要求)

1. 写作过程中不能直接引用原文语句;

2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称;

3. 不必写标题。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________

查看答案
题型:作文
知识点:家庭、朋友与周围的人
复制
试题详情
纠错
难度:
使用次数:170
更新时间:2020-12-04
加入组卷
1.

  Where do you go when you want to learn something?

School A friend A tutorThese are all    1    places of learning. But it may well be that the learning you really want    2    somewhere else instead. I had the    3    of seeing this first hand on a    4  

My daughter plays on a recreational soccer team. They did very well this season and so    5    a tournament, which normally was only for more skilled club teams. This led to some    6    experiences on Saturday as they played against teams    7    trained. Through the first two games, her    8    did not get one serious shot on goal. As a parent, I    9    seeing my daughter playing her best,   10    still defeated.

It seemed that something clicked with the    11    between Saturday and Sunday. When they    12    for their Sunday game, they were    13    different. They had begun to integrate (融合) the kinds of play and teamwork they had    14    the day before into their    15   .They played aggressively and    16    scored a goal.

It    17    me that playing against the other team was a great    18    moment for all the girls on the team.I think it is a general principle.   19    is the best teacher.The lessons they learned may not be    20    what they would have gotten in school,but are certainly more personal and meaningful,because they had to work them out on their own.

1Apublic               Btraditional               Cofficial                   Dspecial

2Apasses               Bworks                     Clies                        Dends

3Adream               Bidea                       Chabit                      Dchance

4Atrip                  Bholiday                   Cweekend                 Dsquare

5Awon                 Bentered                   Corganized               Dwatched

6Apainful             Bstrange                   Ccommon                 Dpractical

7Aless                  Bpoorly                    Cnewly                    Dbetter

8Afans                  Btutors                     Cclass                      Dteam

9Aimagined          Bhated                      Cavoided                  Dmissed

10Aif                   Bor                          Cbut                        Das

11Agirls                Bparents                   Ccoaches                  Dviewers

12Adressed           Bshowed up              Cmade up                 Dplanned

13Aslightly           Bhardly                    Cbasically                 Dcompletely

14Aseen                Bknown                    Cheard                     Dread

15Astyles              Btraining                  Cgame                     Drules

16Aeven               Bstill                        Cseldom                   Dagain

17Aconfused         Bstruck                     Creminded                Dwarned

18Atouching         Bthinking                 Cencouraging            Dlearning

19AExperience      BIndependence          CCuriosity                DInterest

20Aharmful to       Bmixed with             Cdifferent from         Dapplied to

 

查看答案
题型:完型填空
知识点:家庭、朋友与周围的人
复制
试题详情
纠错
难度:
使用次数:191
更新时间:2020-12-04
加入组卷
1.

Dear 17yearold self

When your Laker dream comes true tomorrow you need to figure out a way to invest in the future of your family This sounds simple and you may think it's a nobrainer but take some time to think on it further

I said INVEST

I did not say GIVE

Let me explain

Purely giving material things to your siblings(兄弟姐妹) may appear to be right decision So you buy them a car a big house pay all of their bill You want them to live a beautiful comfortable life right

But the day will come when you realize that as much as you believed you were doing the right thing you were actually holding them back

You will come to understand that you were taking care of them because it made YOU feel good it made YOU happy to see them smiling and without a care in the world and that was extremely selfish of you While you were feeling satisfied with yourself you were slowly eating away at their own dreams and ambitions You were adding material things to their lives but subtracting the most precious gifts of all

Invest in their future don't just give

Use your success wealth and influence to put them in the best position to realize their own dreams and find their true purpose Put them through school set them up with job interviews and help them become leaders in their own right Hold them to the same level of hard work and dedication that it took for you to get to where you are now and where you will eventually go

I'm writing you now so that you can begin this process immediately and so that you don't have to deal with the hurt and struggle of weaning(断绝) them off of the addiction that you facilitated That addiction only leads to anger hatred and jealousy from everybody involved including yourself

As time goes on you will see them grow independently and have their own ambitions and their own lives and your relationship with all of them will be much better as a result

Trust me setting things up right from the beginning will avoid a ton of tears and headache some of which remains to this day

Much love

158What might be the best title of his letter

ATo My Younger Self

BFor My Dear Family

CTo My Beloved Son

DFor My Older Self

159What may be "the most precious gifts of all" in the underlined part

AIndependence and growth

Bwealth and health

Clove and dedication

Dsuccess and leadership

160What can we infer from this letter

AThe writer will stop offering his siblings help in the future

BThe writer didn't think it a good fortune to become successful early

CThe writer intends to remind others not to care too much about materials

DThe writer was once troubled by the relationship between him and his family

查看答案
题型:阅读理解
知识点:家庭、朋友与周围的人
复制
试题详情
纠错
下载试题
复制试题
进入组卷
下载知识点
版权提示

该作品由: 用户xyf分享上传

可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


0
使用
说明
群联盟
收藏
领福利