学科首页 试卷详情
2021-2022学年高中英语时事热点习题含解析
2021-2022学年高中英语时事热点习题含解析
高中
整体难度:基础
2022-03-22
题号
评分
一、未分类 (共52题)
添加该题型下试题
1.

Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.

A mounting B stimulus C distribution D interventions E. divided

F. collapse G. sustainable H. shrinking I. trembled J. distinctions

K. reshape

In February the Coronavirus pandemic struck the world’s economy with the biggest shock since the second world war. Lock-downs and a slump in consumer spending led to a labour market ____1____ in which the equivalent of nearly 500m full-time jobs disappeared almost overnight. World trade ____2____ as factories shut down and countries closed their borders. An even deeper economic catastrophe was avoided thanks only to unprecedented ____3____ in financial markets by central banks, government aid to workers and failing firms, and the expansion of budget deficits to near-wartime levels.The crash was synchronized. As a recovery takes place, however, huge gaps between the performance of countries are opening up — which could yet ____4____ the world’s economic order.

By the end of next year, according to forecasts by the OECD, America’s economy will be the same size as it was in 2019 but China’s will be 10% larger. Europe will still languish beneath its pre-pandemic level of output and could do so for several years — a fate it may share with Japan, which is suffering a demo-graphic squeeze. The ____5____ of growth rates across 50 economies was at its widest for at least 40 years.

These adjustment will be immense. The pandemic will leave economies less globalized, more digitized and less equal. As they cut risks in their supply chains and harness automation, manufacturers will bring production closer to home. As office workers continue to work in their kitchens and bedrooms for at least part of the week, lower-paid workers who previously worked as waiters, cleaners and sales assistants will need to find new jobs in the suburbs. Until they do, they could face long spells of unemployment. In America permanent job losses are ____6____ even as the headline unemployment rate falls.

Instead America’s weakness is toxic and ____7____ politics. This week President Donald Trump seemed to abandon talks over renewing its ____8____ , meaning that the economy could fall over a fiscal cliff. Critical reforms, whether to redesign the safety-net for a tech-driven economy or to put deficits on a ____9____ course, are all but impossible while two warring tribes define compromise as weakness, Covid-19 is imposing a new economic reality. Every country will be called on to adapt, but America faces a daunting task. If it is to lead the post-pandemic world, it will have to reset its politics.

The pandemic has created big performance _____10_____ between the world’s economies. They could get even larger.

难度:
知识点:未分类
使用次数:227
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 F

2 I

3 D

4 K

5 C

6 A

7 E

8 B

9 G

10 J

【解析】

【导语】

本文是说明文。文章介绍了新冠肺炎疫情对美国社会、经济带来的影响。

1

考查名词。句意:封锁和消费支出下滑导致劳动力市场崩溃,相当于近 5 亿全职工作岗位在一夜之间消失。根据句意和空格后定语从句 “in which the equivalent of nearly 500m full-time jobs disappeared almost overnight” 可知,应填入名词 collapse 构成名词词组 labour market collapse 作宾语,意为 劳动力市场崩溃 ,符合句意。故选 F 项。

2

考查谓语动词。句意:随着工厂关闭,各国关闭边境,世界贸易受到冲击。分析句子可知,空格处是主句谓语动词,结合句中 “as factories shut down and countries closed their borders” 可知,应填入动词 trembled 作谓语,意为 颤抖、震荡 ,符合句意。故选 I 项。

3

考查名词。句意:多亏了中央银行对金融市场前所未有的干预,政府对工人和濒临倒闭的公司的援助,以及将预算赤字扩大到接近战时水平,一场更严重的经济灾难才得以避免。根据空格前形容词 unprecedented 可知,应使用名词作宾语,结合句意和 “by central banks” 可知,应填入名词 interventions ,意为 中央银行的干预 ,符合句意。故选 D 项。

4

考查动词。句意:但是,随着经济的恢复,各国之间的差距越来越大,世界经济秩序也有可能发生变化。根据空格前情态动词可知,应填入动词原形作定语从句谓语动词,结合上文 “huge gaps between the performance of countries are opening up” 可推知,应用动词 reshape ,意为 重新塑造 ,符合句意。故选 K 项。

5

考查名词。句意: 50 个经济体的经济增长率分布处于至少 40 年来最宽的水平。根据空格前定冠词 The 可知,应使用名词作主语,结合句意和选项,应用名词 distribution 构成词组 “distribution of growth rates” ,意为 增长率分布 ,符合句意。故选 C 项。

6

考查动词。句意:在美国,即使整体失业率下降,永久性失业人数仍在增加。根据 even as 可知,上下文有对比关系,整体失业率下降,永久性失业人数仍在增加,填入动词 mounting 构成现在进行时态,表示 正在增加 ,符合句意。故选 A 项。

7

考查形容词。句意:相反,美国的弱点是有毒的、分裂的政治。设空处与形容词 toxic 是并列关系,作定语修饰名词 politics ,应用形容词 divided 作定语,意为 分裂的 ,符合句意。故选 E 项。

8

考查名词。句意:本周,美国总统唐纳德 特朗普似乎放弃了有关恢复刺激计划的谈判,这意味着美国经济可能跌落财政悬崖。根据空格前形容词性物主代词 its 可知,应使用名词作宾语,结合句意和选项可知,应填入名词 stimulus ,意为 恢复刺激计划 ,符合句意。故选 B 项。

9

考查形容词。句意:当两党都将妥协定义为软弱时,无论是重新设计技术驱动型经济的安全网,还是让赤字走上可持续发展的道路,关键的改革几乎是不可能的。根据句意,结合选 项可知,应填入形容词 sustainable 作定语,修饰名词 course ,表示 可持续发展道路 ,符合句意。故选 G 项。

10

考查名词。句意:因新冠肺炎疫情,世界各国的经济表现出现了巨大差异。根据空格后作定语的介词短语可知,应填入名词作宾语,结合句意和选项可知,应填入名词 distinctions 构成词组 “performance distinctions” ,意为 表现差异 ,符合句意。故选 J 项。

2.

Chinese astronauts have performed the country’s first tandem spacewalk ( 双人太空行走 ), working forseven hours on the outside of the new Tiangong Station in orbit around the earth. Tiangong’ s construction is a significant step in China’s ambitious space programme.

On June 17, 2021, three astronauts became the first crew of the station, where they’ll remain for threemonths in China’s longest crewed mission to date. On the morning of July 4, two of them left the station for about seven hours of work in the first spacewalk at Tiangong. “The safe return of astronauts Liu Boming andTang Hongbo to the Tianhe core module ( 核心舱 ) marks the complete success of the first spacewalk in our country’s space station construction, ”the agency said. “Their task included testing a camera outside the Tianhecore module and testing the station’s robotic arm, which will be used to transfer future modules around the station. . The astronauts installed ( 安装 ) foot stops on the robotic arm and with its support, carried out other assembly work, ”the space agency added. Liu and Yang were supported from inside the station by the mission commander, Nie Haisheng, who’s on his third space mission.

This was the first of two spacewalks planned for the mission, both expected to last six or seven hours. It was the first time since 2008 that Chinese astronauts had gone outside their spacecraft. Back then, Zhai Zhigang made China the third country to complete a spacewalk after the Soviet Union and the US. This is China’s first crewed mission in nearly five years and a matter of huge honor as the country marks the 100th anniversary of the ruling Communist Party. The Chinese space agency is planning a total of 11 launches through to the end of next year, including three more crewed missions.

. President Xi Jinping has said the construction of China’s first space station and continuous devotion in crewed space missions are opening “new horizons”in humanity’s attempts to explore the universe.

1 What do we know about the tandem spacewalk ?

A It’s China’s first spacewalk.

B It’s Nie Haisheng who planned the spacewalk.

C It shows China’s great progress in space exploration.

D It marks the 100th anniversary of Chinese Communist Party.

2 What were Liu Boming and Tang Hongbo assigned to do?

A Examine the robotic arm.

B Switch on a camera.

C Install the Tianhe core module.

D Transfer the module around the station.

3 What can we learn from the second Paragraph?

A China’s space station was still under construction then.

B The spacemen took photos outside the ’Tianhe core module.

C The modules around the station were to be removed by robots.

D The spacemen accomplished their tasks with the robot’s assistance.

4 What would be the best title for the text?

A China’s First Attempt to Explore the Universe

B Spacemen’ s Experience in China’s Space Station

C The Chinese Space Agency’s 11 Space Programmes

D Chinese Astronauts Conducted First Tandem Spacewalk

难度:
知识点:未分类
使用次数:141
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 C

2 A

3 D

4 D

【解析】

【导语】

这是说明文。本文介绍了神州十二号航天员圆满完成首次出舱活动的情况。

1

细节理解题。根据第二段中的 “The safe return of astronauts Liu Boming and Yang Hongbo to the Tianhe core module ( 核心舱 ) marks the complete success of the first spacewalk in our country’s space station construction( 航天员刘伯明和杨洪波安全返回天河核心舱,标志着我国空间站建设中首次太空行走的圆满成功 )” 可知,此次任务标志着我国空间 站建设过程中首次太空行走取得圆满成功。故选 C 项。

2

细节理解题。 根据第二段中的 “Their task included testing a camera outside the Tianhecore module and testing the station’s robotic arm, which will be used to transfer future modules around the station.( 他们的任务包括测试 天合核 舱外的一个摄像头,以及空间站的机械臂,这些机械臂将用于在空间站周围运送未来的模块。 )” 可知,他们的任务是检测机器人手臂。故选 A 项。

3

细节理解题。 根据第二段中的 “The astronauts installed ( 安装 ) foot stops on the robotic arm and with its support, carried out other assembly work( 宇航员们在机械臂上安装了脚踏板,并在它的支撑下进行其他组装工作 )” 可知,宇航员们是在机器人 的帮助下完成了任务。故选 D 项。

4

主旨大意题。根据文章第一段第一句 “Chinese astronauts have performed the country’s first tandem spacewalk, working forseven hours on the outside of the new Tiangong Station in orbit around the earth.( 中国宇航员完成了国内首次串联太空行走,在环绕地球轨道的新天宫空间站外工作了 7 个小时 )” 可知,文章主要介绍了神州十二号航天员圆满完成了首次出舱活动的情况,所以 中国航天员首次串联太空行走 适合做标题。故选 D 项。

3.

A new system, known as “gait ( 步态 ) recognition” is already being used by police on the streets of Beijing and Shanghai. The Chinese technology company Watrix developed the system.

The system works in a similar way to face recognition. Cameras capture ( 捕获 ) video of people in public places. Then, machines powered by artificial intelligence (AI) examine and study the video. Facial recognition systems identify the shapes and expressions on a person’s face to identify them. Gait recognition uses a person’s body shape and their way of walking to identify them. The system records a person’s shape and movements and then creates a model of the way they walk.

Huang Yongzhen is a former researcher who co-founded Watrix in 2016. He told the Associated Press that the system would not easily be misled by a person changing their usual way of walking or other body movements. This is because the AI system is designed to examine all movements over the entire body. “We believe you are totally unique in the way you walk.” Huang said.

According to Huang, his system can identify people from up to 50 meters away. It is designed to work even when a person’s face is covered or hidden. Successful facial recognition usually requires clear, close-up images of a person’s face. At present, the Watrix system is not able to identify people in real-time. Users have to enter video into the system, which then takes about 10 minutes to process each hour of video.

Huang says his gait recognition system is correct 94 percent of the time. This is below the success rate of many face recognition systems, which is a little discouraging. But he adds that using biometric ( 生物特征的 ) recognition to preserve social security and manage society is an unstoppable tendency. With professional development, gait recognition is meant to be a great business.

1 How does the system of gait recognition work?

A By identifying people’s movements in real-time.

B By analyzing the movements of people’s legs.

C By distinguishing a person’s body shape and movements.

D By recording the shapes of and expressions a person’s face.

2 What makes gait recognition possible?

A Facial expressions are unique to people.

B Artificial intelligence system develops fast.

C People’s way of walking is impossible to change.

D Walking patterns vary from person to person.

3 Which word best describes Huang’s attitude towards the system?

A Pessimistic. B Favorable.

C Vague. D Cautious.

4 Where is the text most likely from?

A A guidebook. B A magazine.

C A novel. D A diary.

难度:
知识点:未分类
使用次数:163
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 C

2 D

3 B

4 B

【解析】

【导语】

本文是一篇说明文。文章主要介绍了 Watrix 步态识别 系统以及它的工作方式。

1

细节理解题。由第二段中的 “Gait recognition uses a person’s body shape and their way of walking to identify them. ( 步态识别使用一个人的身体形状和走路方式来识别人们 )” 可知,通过区分一个人的体型和走路动作,步态识别系统运作。故选 C 项。

2

推理判断题。由第三段中的 “He told the Associated Press that the system would not easily be misled by a person changing their usual way of walking or other body movements. This is because the AI system is designed to examine all movements over the entire body. “We believe you are totally unique in the way you walk.” Huang said. ( 他告诉美联社,这个系统不会轻易被改变通常走路方式或其他身体动作的人误导。这是因为人工智能系统被设计用来检查整个身体的所有运动。 我们相信你走路的方式完全是独一无二的。 黄永珍说 )” 可知,每个人的走路方式是独一无二的,所以系统不会被轻易误导,具有准确性,可得出行走方式因人而异使步态识别成为可能。故选 D 项。

3

推理判断题。由最后一段中的 “But he adds that using biometric ( 生物特征的 ) recognition to preserve social security and manage society is an unstoppable tendency. With professional development, gait recognition is meant to be a great business. ( 但他补充说,利用生物识别来维护社会安全和管理社会是一种不可阻挡的趋势。随着专业发展,步态识别将成为一项伟大的事业 )” 可知,黄永珍认为步态识别是一种不可阻挡的趋势,并将成为一项伟大的事业,可得出他对此系统持支持态度。故选 B 项。

4

推理判断题。由第一段 “A new system, known as “gait ( 步态 ) recognition” is already being used by police on the streets of Beijing and Shanghai. The Chinese technology company Watrix developed the system. ( 北京和上海的街道上,警方已经在使用一种名为 步态识别 的新系统。中国科技公司 Watrix 开发了该系统 )” 和下文可知,文章主要介绍了 Watrix 步态识别 系统以及它的工作方式等内容,可能会出现一本杂志上。故选 B 项。

4.

What do you plan to do when you retire? Keep working? Get more exercise? Or learn something new? You may put them on hold . There's a chance that, sooner or later, you might have to move further than you were thinking, as far as Mars.

On Thursday, National Geographic will show the first-ever Mars show home, giving earthlings ( 地球人 )an idea of what their life could look like on the Red Planet. In the not-so-distant year of 2037, the igloo-shaped structure could be the home of your future.

It shows a house built using recycled spacecraft parts and Martian soil, called regolith, which has been microwaved into bricks. Some parts of the home are recognizable — a kitchen, a bedroom — but there are fundamental differences that are important to human survival.

As the Martian atmosphere is around one hundredth as thick as the Earth’s, people will need permanent ( 永久的 ) shelter from the sun society will move largely indoors. Most buildings will be connected by underground passages and the houses won't have windows. The homes will have simulated solar lighting, or natural light that has been bent several times. Walls will need to be 10 to 12 feet thick, to protect people from dangerous rays ( 光线 )that can pass through six feet of steel, and a double air-locked entrance to keep the home under proper pressure.

"We don’t think of our houses as things that keep us alive, but on Mars your house will be a survival centre, 99 says Stephen Petranek, author of How We’ll Live on Mars. This is not just the stuff of sci-fi. “10 to 20 years from now there will certainly be people on Mars,” Petranek says.

“We’ve had the technology for 30 years to land people on Mars, but we haven’t had the will, ”Petranek says. But two main factors have “completely swung public attitudes”.

The private companies’ participation has forced government agencies to speed up their game, and influential films such as Gravity and The Martian have caught society’s eye.

1 What do the underlined words "put them on hold" in paragraph 1 probably mean?

A Put them off. B Give them away.

C Carry them through. D Take them seriously.

2 What can we infer about the show home from the text?

A It has no windows or doors due to security concern.

B Its design presents the idea of environmental protection.

C It has thick walls keeping the home under propel pressure.

D Its underground passages connect all the buildings together.

3 According to Petranek, what has sped up the process of sending people to Mars?

A The development of related technology.

B The competition from private companies.

C The great influence of the Mars show home.

D The popularity of influential books on Mars.

4 What is the best title for the text?

A Living on Mars: Possible or Not B Sending People to Mars: Yes or No

C First-Ever Show Home: How Is It Made D Future Home on Mars: What Will It Be like

难度:
知识点:未分类
使用次数:137
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 A

2 B

3 B

4 D

【解析】

【导读】

本文是说明文。文章主要讲述了人类将来有可能去火星居住,那里的房子有与地球上完全不同的构造和风格,文章大篇幅描述了未来火星上的房子的样子。

1

词句猜测题。根据画线词前面的 “Keep working? Get more exercise? Or learn something new?( 继续工作?再多锻炼一下吗?还是学习一些新的东西? )” 可知,这是一些退休后的具体打算,同时根据划线词后面的 “There's a chance that, sooner or later, you might have to move further than you were thinking, as far as Mars.( 有可能,你迟早要搬到比你想象的更远的地方,比如火星 )” 说明做这些计划还早,你可能会搬家到更远的地方,因此推断划线句句意:你可能要把它们搁置起来。划线部分表示 推迟这些打算 ,故选 A 项。

2

推理判断题。根据第三段中的 “It shows a house built using recycled spacecraft parts and Martian soil, called regolith, which has been microwaved into bricks.( 它展示了一座用回收的航天器部件和被称为风化层的火星土壤建造的房子,已经被微波制成砖块 )” 可知,房屋的设计显示了环境保护的理念。故选 B 项。

3

细节理解题。根据最后一段中的 “The private companies’ participation has forced government agencies to speed up their game, and influential films such as Gravity and The Martian have caught society's eye.( 私营公司的参与迫使政府机构加大了竞争力度,《地心引力》和《火星救援》等有影响力的电影也引起了社会的关注 )” 可知,私人公司的参与迫使政府机构积极起来。故选 B 项。

4

主旨大意题。根据第二段中的 “On Thursday, National Geographic will show the first-ever Mars show home, giving earthlings ( 地球人 ) an idea of what their life could look like on the Red Planet.( 周四,《国家地理》将首次展示火星家园,让地球人了解他们在这颗红色星球上的生活可能是什么样子 )” 和下面几个段落的内容可知,本篇文章主要讲述了未来人们在火星上居住的情况。因此推断 D 未来的火星家园:它会是什么样子 为最佳标题。故选 D 项。

5.

The Omicron Covid variant has been found to multiply about 70 times quicker than the original and Delta versions of coronavirus in tissue samples taken from the bronchus( 支气管 ), the main tubes from the windpipe to the lungs, in laboratory experiments that could help explain its rapid transmission.

The study, by a team from the University of Hong Kong, also found that the new variant grew 10 times slower in lung tissue, which the authors said could be an indicator of lower disease severity.

Michael Chan, who led the work, said the result needed to be interpreted with caution because severe disease is determined not only by how quickly the virus replicates( 复制 ) but also by a person’s immune response. “It is also noted that by infecting many more people, a very infectious virus may cause more severe disease and death even though the virus itself may be less pathogenic( 致病的 ),” he said. “Therefore, taken together with our recent studies showing that the Omicron variant can partially escape immunity from vaccines and past infection, the overall threat from the Omicron variant is likely to be very significant.”

Jeremy Kamil, an associate professor of microbiology and immunology at Louisiana State University Health Shreveport, pointed out that Delta, which turned out to be more pathogenic, showed a similar pattern of replicating more slowly in the lungs. “These authors found Omicron replicates fantastically well--even far better than either Delta or the original virus--in bronchial tissue,” Kamil said. “This could in some ways contribute to an advantage in transmission between people.”

Kamil added, “Of course, a huge component of Omicron’s transmissibility in real life is going to be its potential to escape neutralising antibodies that protect against infection in the first place. It’s very likely spreading well even between vaccinated people, especially those who haven’t recently gotten a booster shot.”

The findings, together with other recent work showing Omicron infects cells more readily, add to an emerging picture that the variant may be intrinsically more transmissible in addition to escaping existing immunity.

1 What is the kind of the passage?

A A news report. B A science fiction.

C A health guide. D A medicine advertisement.

2 What could Jeremy Kamil agree with?

A We should take the result seriously.

B Omicron may cause more severe disease and death.

C Both Omicron and Delta grew slowly in the lungs.

D Those who have gotten a booster shot won’t be infected.

3 What can we learn about Omicron?

A It is a new variant of Delta.

B Delta is less pathogenic than it.

C Vaccinated people needn’t worry about it.

D It may pose a great threat to people’s health.

4 According to the passage, which of the following may cause Omicron’s transmissibility?

A That many people haven’t been vaccinated.

B That many people refused to wears masks in public.

C That Omicron infects lung cells much more quickly.

D That existing immunity plays a poor part in fighting Omicron.

难度:
知识点:未分类
使用次数:256
复制
收藏
详情
加入组卷
【答案】

1 A

2 C

3 D

4 D

【解析】

【导语】

这是一篇新闻报道。文章讲述了实验室实验发现,在从支气管 ( 从气管到肺部的主要管道 ) 采集的组织样本中, Omicron Covid 变体比原始和 Delta 版本的冠状病毒繁殖速度快约 70 倍,这可能有助于解释其快速传播。

1

推理判断题。根据文章第一段 “The Omicron Covid variant has been found to multiply about 70 times quicker than the original and Delta versions of coronavirus in tissue samples taken from the bronchus( 支气管 ), the main tubes from the windpipe to the lungs, in laboratory experiments that could help explain its rapid transmission. ( 实验室实验发现,在从支气管 ( 从气管到肺部的主要管道 ) 采集的组织样本中, Omicron Covid 变体比原始和 Delta 版本的冠状病毒繁殖速度快约 70 倍,这可能有助于解释其快速传播。 )” 可知,这篇文章是有关于新冠肺炎变异病毒 Omicron Covid 变异株的相关报道,由此可推知,文章可能是一篇新闻报道。故选 A

2

推理判断题。根据文章第四段 “Jeremy Kamil, an associate professor of microbiology and immunology at Louisiana State University Health Shreveport, pointed out that Delta, which turned out to be more pathogenic, showed a similar pattern of replicating more slowly in the lungs. ( 路易斯安那州立大学卫生什里夫波特分校 (Louisiana State University Health Shreveport) 的微生物学和免疫学副教授杰里米 · 卡米尔 (Jeremy Kamil) 指出,致病性更高的 Delta 在肺部也表现出类似的复制模式,复制速度更慢。 )” 可知, Jeremy Kamil 可能会同意 Omicron Delta 在肺部生长缓慢。故选 C

3

推理判断题。根据文章第三段 ““It is also noted that by infecting many more people, a very infectious virus may cause more severe disease and death even though the virus itself may be less pathogenic( 致病的 ),” he said. “Therefore, taken together with our recent studies showing that the Omicron variant can partially escape immunity from vaccines and past infection, the overall threat from the Omicron variant is likely to be very significant.” ( 他说: 人们还注意到,一种传染性很强的病毒通过感染更多的人,可能会导致更严重的疾病和死亡,尽管这种病毒本身的致病性可能较低。 ”“ 因此,结合我们最近的研究表明, Omicron 变种可以部分逃脱疫苗和过去感染的免疫, Omicron 变种的总体威胁可能非常重大。 ”)” 可知,它可能对人们的健康造成很大的威胁。故选 D

4

细节理解题。根据文章倒数第二段 “Kamil added, “Of course, a huge component of Omicron’s transmissibility in real life is going to be its potential to escape neutralising antibodies that protect against infection in the first place. It’s very likely spreading well even between vaccinated people, especially those who haven’t recently gotten a booster shot.” (Kamil 补充道: 当然, Omicron 在现实生活中传播性的一个重要组成部分,将是它在最初抵御感染的中和抗体方面的潜力。它很可能在接种疫苗的人之间传播得很好,尤其是那些最近没有接受加强注射的人。 ”)” 可知,现有的免疫在对抗 Omicron 中发挥的作用很差,这可能会导致 Omicron 的传播性加强。故选 D

本卷还有47题,登录并加入会员即可免费使用哦~

立即下载
全选试题
编辑试卷
收藏试卷
试题总数:
52
总体难度:
基础
难度统计
难度系数
数量
占比
未分类
52
100.0%
题型统计
大题类型
数量
占比
未分类
52
100.0%
知识点统计
知识点
数量
占比
未分类
52
100.0%
版权提示

该作品由: 用户小小分享上传

可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时499
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


0
使用
说明
群联盟
收藏
领福利