当前位置:
学科首页
>
试卷详情
山东省济南市山东师范大学附属中学2019-2020学年高一5月线上考试英语试题含答案解析
年级:高中
难度:中等
更新时间:2020-11-17
下载:156次
下载试卷
选择全部试题
一、选择题(共20题)
1.

_______ , every road leads to Rome, and I do believe hard work pays off.

AIn all                                                        BAll in all

CFirst of all                                                 DAfter all

【答案】

B

【解析】

【分析】

【详解】

本题考查固定短语。解题步骤:1.确定各选项意思:A. In all总共;B. All in all总而言之;C. First of all首先;D. After all毕竟。2.确定答案:结合后文every road leads to Rome, and I do believe hard work pays off.可知此处是在归纳总结,表示总而言之,每条路都通向罗马,我相信努力工作总会有回报应用all in all。句意:总而言之,每条路都通向罗马,我相信努力工作总会有回报。故选B

组卷:199次
难度:中等
知识点:介词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
2.

Next, she tied several chopsticks together, _______ a family. She showed the girls it was hard to break the tied chopsticks.

Arepresenting                                              Brepresented

Crepresentative                                            Drepresentation

【答案】

A

【解析】

【分析】

【详解】

考查非谓语动词。句意:接着,她把几根筷子绑在一起,代表一个家庭。她向姑娘们展示了很难折断绑在一起的筷子。A. representing代表(现在分词);B. represented代表(过去分词);

C. representative有代表性的(形容词);D. representation代表、陈述(名词)。分析句子结构可知此处使用非谓语动词,sherepresent之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,所以用现在分词作伴随状语,故A项正确。

组卷:136次
难度:容易
知识点:状语从句
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
3.

Has the cost of the hotel _______ the expense?

Afigured in                                                 Bfigured out

Cfigure on                                                   Dfigure up

【答案】

A

【解析】

【分析】

【详解】

考查动词短语辨析。句意:酒店的花费已经算进开销里了吗?A. figured in算进, 包括进;B. figured out理解;C. figure on预料,预想;D. figure up计算。根据句意可知,此处用算进符合语境,故选A项。

组卷:183次
难度:中等
知识点:词组 短语
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
4.

With the outbreak _______, schools began to open one after another.

Aweaken                                                     Bweakening

Cweakened                                                  Dto weaken

【答案】

C

【解析】

【分析】

【详解】

考查非谓语动词。句意:随着(新冠状病毒)爆发已经减弱,学校一所接一所地开学了。此处是with +宾语+宾语补足语结构,此处weaken是不及物动词,意思为减弱 用过去分词作宾语补足语表示已经完成的动作。故选C项。

组卷:103次
难度:中等
知识点:过去完成时及其被动式
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
5.

Data show that kids and teens who do read frequently, compared to infrequent readers, have more books in the home, and parents will set _______ time for them to read.

Aout                        Boff                         Cabout                     Daside

【答案】

D

【解析】

【分析】

【详解】

考查动词短语辨析。句意:数据显示,与不常读书的孩子相比,经常读书的孩子和青少年在家里有更多的书,父母会留出时间让他们读书。A. set out出发;B. set off引起,动身;C. set about着手,开始做;D. set aside留出。结合后文time for them to read可知,此处是指留出时间让他们读书。故选D

组卷:131次
难度:中等
知识点:动词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
6.

Whatever change is happening today is the result of great technological progress, _______ which will be like trying to turn the clock back.

Agoing against                                             Bgoing beyond

Cgoing off                                                  Dgoing through

【答案】

A

【解析】

【分析】

【详解】

考查动词短语辨析。句意:今天发生的任何变化都是伟大的技术进步的结果,与之违背就像试图让时光倒流。A. going against违背,反对;B. going beyond超越;C. going off离开;D. going through熬过,仔细检查。根据后文will be like trying to turn the clock back.可知此处指违背(going against)上文中今天发生的任何变化都是伟大的技术进步的结果,就像试图让时光倒流。故选A

组卷:153次
难度:中等
知识点:动词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
7.

He gave himself a new name to hide his identity when he wen to            the secret task.

Acarry on                                                    Bcarry out

Ccarry through                                            Dcarry away

【答案】

B

【解析】

【分析】

【详解】

考查动词短语辨析。句意:当他要执行秘密任务时,他给自己取了一个新名字,以隐藏自己的身份。A. carry on继续;B. carry out执行,实施;C. carry through贯彻,坚持下去; D. carry away运走。根据He gave himself a new name to hide his identity,应为执行秘密任务。故选B项。

组卷:131次
难度:中等
知识点:动词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
8.

It was _______ that I asked myself that significant question.

Aat this moment                                          Bat any moment

Cat that moment                                          Din a moment

【答案】

C

【解析】

【分析】

【详解】

考查短语辨析。句意:就在那一刻,我问了自己那个重要的问题。A. at this moment现在,就在这时;B. at any moment随时,任何时候;C. at that moment在那一刻;D. in a moment立刻,立即。结合上下文可知事情发生在过去,因此是指在那一刻问了自己那个重要的问题。故选C

组卷:114次
难度:中等
知识点:介词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
9.

The girl _______ beautifully to my small crisis, but she actually wasn’t the only one.

Aresponded              Brespected                Crecognized              Drejected

【答案】

A

【解析】

【分析】

【详解】

考查动词词义辨析。句意:这个女孩对我的小危机做出了漂亮的回应,但她实际上不是唯一的一个。A. responded反应;B. respected尊重;C. recognized认识,意识到;D. rejected拒绝。根据后文beautifully to my small crisis可知是指对我的小危机做出了漂亮的回应,短语respond to表示……反应。故选A

组卷:198次
难度:中等
知识点:动词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
10.

There is a good social life in the village, and I wish I _______ a second chance to become more involved.

Ahad                                                          Bwill have

Cwould have                                               Dhave had

【答案】

C

【解析】

【分析】

【详解】

考查虚拟语气。句意:村里的社交生活很好,我希望能再有机会多参与其中。根据语境,wish后的宾语从句是虚拟语气,表示对将来情况的假设,谓语动词用would+动词原形。故选C项。

【点睛】

wish后的宾语从句中,表示与事实相反或不大可能实现的愿望,通常有三种形式:

1、对将来情况的假设,宾语从句的谓语动词用would(could, might)+动词原形

I wish she would try again. 我希望她能再试一次。

2、对现在事实的假设,宾语从句的谓语动词用一般过去时

How I wish I were with my son now!  我多么希望现在和儿子在一起!

3、对过去情况的假设,宾语从句的谓语动词用过去完成时

I wish you had come to my birthday party. 你要是来了我的生日晚会就好了。

组卷:162次
难度:中等
知识点:虚拟语气
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
11.

To everyone’s surprise, the dreamy house designed by Kevin’s dead father has been under _______.

Aconstruct                                                   Bconstructive

Cconstruction                                              Dconstructing

【答案】

C

【解析】

【分析】

【详解】

考查固定短语。句意:令所有人惊讶的是,Kevin已故的父亲设计的梦幻般的房子正在施工。A. construct动词,建造;B. constructive形容词,建设性的;C. construction名词,建设;D. constructing动词,构造。under为介词后跟名词作宾语,短语under construction表示正在施工之中。故选C

组卷:186次
难度:中等
知识点:词组 短语
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
12.

The criminal _______ murdering the judge, unfortunately, an unexpected accident made him lose his consciousness.

Amight have admitted                                  Bcould have admitted

Cshould have admitted                                  Dmust have admitted

【答案】

B

【解析】

【分析】

【详解】

考查情态动词+have done结构。句意:罪犯本可以承认谋杀了法官,但不幸的是,一场意外事故使他失去了知觉。A. might have admitted可能已经,可能性很小;B. could have admitted本来能做成的(却没做成);C. should have admitted本应当做某事;D. must have admitted必定做了……(表示对过去的推测)。结合后文unfortunately, an unexpected accident made him lose his consciousness.可知此处表示罪犯本可以承认谋杀法官,却没做成,应用could have done。故选B

组卷:187次
难度:中等
知识点:情态动词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
13.

_______ luggage has to be abandoned to save the people on the ship.

AA good many                                            BA large number of

CA great deal of                                           DA great many of

【答案】

C

【解析】

【分析】

【详解】

考查词组。句意:为了救船上的人,不得不丢弃大量行李。A.  A good many 许多(修饰可数名词复数);B.  A large number of 大量的(修饰可数名词复数);C. A great deal of 大量的(修饰不可数名词);D.  A great many of……中的许多(修饰可数名词复数)。此处luggage是不可数名词。故选C

组卷:108次
难度:中等
知识点:词组 短语
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
14.

Doctors and nurses bear the responsibility for _______ the infected patients.

Atending                  Bclaiming                 Csettling                   Dintending

【答案】

A

【解析】

【分析】

【详解】

考查动词词义辨析。句意:医生和护士有责任照顾受感染的病人。A.  tending 照顾;B.  claiming 声称;C.  settling 解决;D.  intending打算。此处指照顾病人。故选A

组卷:134次
难度:中等
知识点:动词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
15.

_______ from the HR department, old Ben makes an attempt to work as a trainee in a fashion shopping website.

ARetired                  BRetiring                  CHaving retired        DTo retire

【答案】

C

【解析】

【分析】

【详解】

考查非谓语动词。句意:从人力资源部退休后,老本试图在一家时尚购物网站做实习生。句子主语old Benretire之间是主动关系,且动作先于谓语动词make,所以这里是现在分词的完成式作时间状语。故选C

组卷:194次
难度:中等
知识点:状语从句
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
16.

It is fortunate that the man has escaped _______ in the heavy rain.

Ato catch                                                    Bto be caught

Ccatching                                                    Dbeing caught

【答案】

D

【解析】

【分析】

【详解】

考查非谓语动词和被动语态。句意:幸运的是,这个男人没有被大雨淋到。分析句子结构可知,动词catch在谓语动词escape后充当宾语成分,谓语动词escape后接动名词,动词catch和主语the man之间是被动关系,需使用被动结构be caught, 结合谓语动词escape后需接doing,故为being caught。故选D

组卷:135次
难度:中等
知识点:被动语态的用法
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
17.

The interviewee’s hands _______, the interviewer observed that the young graduate was extremely tense.

Afolded                    Bto fold                    Cfold                       Dfolding

【答案】

A

【解析】

【分析】

【详解】

考查过去分词的独立主格结构。句意:被采访者双手交叉,采访者观察到这个年轻的毕业生非常紧张。此处the interviewer是句子主语,而The interviewee’s handsfold的逻辑主语,和fold之间是一种被动关系,是过去分词的独立主格结构。故选A

组卷:114次
难度:中等
知识点:独立主格结构 with的复合结构
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
18.

Though _______ by her classmates, the little girl didn’t burst into tears or be in despair.

Aleaving out                                                Bleft out

Cbeing left out                                             Dleave out

【答案】

B

【解析】

【分析】

【详解】

考查状语从句的省略。句意:尽管小女孩被同学们忽略了(尽管同学们玩的时候没有带小女孩),但她没有哭,也没有陷于绝望之中。在though引导的让步状语从句中,当从句主语和主句主语一致,且含有be的某种形式时,可省略从句的主语和be,本句的完整形式为:Though she was left out by her classmates,本句相当于省略了she was,故B项正确。

组卷:137次
难度:中等
知识点:倒装与省略
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
19.

The publisher resigned and left the press, never _______ again.

Ato be met                                                  Bto meet

Cbe met                                                      Dbeing met

【答案】

A

【解析】

【分析】

【详解】

考查非谓语动词的被动语态。句意:这个出版者辞职了并且离开了报刊,再也不会被遇见。分析句子结构可知,动词meet在句中充当状语成分,对谓语动词resignedleft动作的结果说明,需使用动词不定式to do,动词meet和主语the publisher之间是被动关系,需使用被动结构be met,结合动词不定式to do之后,应为to be met。故选A

组卷:127次
难度:中等
知识点:被动语态的用法
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
20.

They launched an online activity _______ their lost colleague.

Ain charge of                                              Bin term of

Cin place of                                                 Din memory of

【答案】

D

【解析】

【分析】

【详解】

考查介词短语词义辨析。句意:他们发动了一次在线活动以纪念他们失去的同事。A. in charge of 负责,主管; B. in term of ……方面,依据; C. in place of 代替; D. in memory of 纪念。根据They launched an online activity,他们发动在线活动是为了纪念他们失去的同事。故选D

组卷:129次
难度:中等
知识点:介词
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
二、阅读理解(共5题)
1.

   I sat down, with food in my lap, waiting to watch a movie. It sounds like a typical Friday night at home, but this time it was not. I was sitting down in a theatre of over 300 Filipinos speaking their native tongues. We were watching a film named Ulam: Main Dish. It’s directed by a Filipino-American director, and it’s about Filipino / Filipino-American food.

Right before the film began, I was caught in this realization: this is a film created  by my people, for my people and about my people, and shared with an audience much larger than just us. This was the first time I had ever experienced a film of this nature. I could understand its stories and culture. The theatre went dark and before the film rolled, my eyes were already overflowed (洋溢)with pride.

I was watching this film at the Reel Asian Film Festival. At this year’s festival, I joined the Reel Asian team as their Social Media Assistant. This meant that during the festival I could actually get to speak to the filmmakers, actors, producers, etc. Particularly, I had the chance to speak to filmmakers about why a festival like this is important to them.

Through talking with them, I learned that there is something really unique about the Reel Asian Film Festival. It brings good Asian cinema a home in what is known as an incredibly diverse city, allowing these stories to be told to a diverse audience of diverse views.

For anyone looking to find themselves in a film, learn more about other cultures, and enjoy a good movie, I truly believe that Reel Asian is the place to be. As an annual event, it's so well planned and organized, and so much expectation is being built.

21How did the author probably feel while watching the movie?

AShe found the faces in the film strange.

BShe realized making a film was really hard.

CShe became very proud of being an American.

DShe could relate to the cultural information of the movie.

22What did the author’s position at the festival allow her to do?

AAsk directors for a role.                             BSell her works to producers.

CCommunicate with those making films.        DForm a filming team of her own.

23According to the author, what is a function of the festival mentioned?

AIntroducing Asian films to more people.

BIntroducing other cultures to Asian producers.

CHelping Asian people know more about foreign movies.

DHelping Asian restaurants develop new markets.

【答案】

21D

22C

23A

【解析】

【分析】

这是一篇记叙文。作者在Reel亚洲电影节上看了一部名为Ulam: Main Dish的电影,意识到这是一部由自己人民创作的电影,自己能够理解电影的文化信息。同时介绍了作者在Reel亚洲电影节上因为职位的关系可以和电影制作人、演员、制片人等交流,通过与他们的交谈,作者也了解到了Reel亚洲电影节的一些独特之处。

21细节理解题。根据第二段中I could understand its stories and culture.可知我能理解它的故事和文化。由此可知,作者在看电影的时候感觉她能理解电影的文化信息。故选D

22细节理解题。根据第三段中At this year’s festival, I joined the Reel Asian team as their Social Media Assistant. This meant that during the festival I could actually get to speak to the filmmakers, actors, producers, etc.可知在今年的电影节上,我加入了Reel Asian团队,担任他们的社交媒体助理。这意味着在电影节期间,我可以和电影制作人、演员、制片人等交流。由此可知,作者在电影节上的职位使她可以与制作电影的人交流。故选C

23细节理解题。根据倒数第二段Through talking with them, I learned that there is something really unique about the Reel Asian Film Festival. It brings good Asian cinema a home in what is known as an incredibly diverse city, allowing these stories to be told to a diverse audience of diverse views.可知通过与他们的交谈,我了解到Reel亚洲电影节确实有一些独特之处。它为优秀的亚洲电影带来了一个家,在这个被称为难以置信的多元化城市,让这些故事被讲述给不同观点的不同观众。由此可知,这个节日的作用是向更多的人介绍亚洲电影。故选A

组卷:156次
难度:中等
知识点:文学艺术
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
2.

 Every year, over 7.72 trillion kilograms of plastic is washed into the oceans. There are five huge areas in the world’s oceans that are a “soup” of floating rubbish. One of these areas, the Great Pacific Garbage Patch (GPGP), is three times as large as France.

Over a year ago, a group called Ocean Cleanup began using a huge floating screen to try to clean up plastic pollution in the ocean. After several failures, the group is now collecting plastic in the Great Pacific Garbage Patch. But the plastic is spreading out over a large area, so it's impossible to collect it piece by piece. So, the Ocean Cleanup had a plan. They got a long floating U-shaped tube with a screen hanging below it. As the tube and screen are pushed by the water and the winds, the U is meant to collect plastic rubbish, making it easy for a ship to collect and remove the plastic. The system uses the power of the wind and ocean, so it doesn’t need fuel.

The group began testing the first version, called “System 001”, last September. But it soon became clear that the screen was just moving with the plastic, not collecting it. Sometimes plastic would wash over the top of the tube. Even worse, System 001 got broken by surging seas and had to be towed to Hawaii for repairs.

But Mr. Slat, who got the idea for the Ocean Cleanup system, sees the project as an experiment, which means a failure is a chance to learn. The team collected and studied lots of information about what worked well and what didn’t. Then they changed the design. In June, an improved version, called “System001/B” was towed back to the GPGP.

The new version has a parachute (降落伞) attached to it. This makes the system move slightly slower than the plastic, allowing the plastic to be collected inside, as planned. But this success is still just the beginning of the work of the Ocean Cleanup. They want a better and larger system.

24What does the author want to show in Paragraph 1?

AHumans should try to prevent plastic waste.

BThe GPGP is facing different kinds of pollution.

CPlastic pollution in the oceans has become a serious problem.

DA series of problems has been caused by plastic pollution.

25What was the group’s plan?

ATo make use of the water and the winds.

BTo create a ship to collect waste in the oceans.

CTo collect the floating plastic waste piece by piece.

DTo gather up the floating plastic waste in the oceans.

26What can we know about the “System001”?

AIt was a failure.                                         BIt was a great success.

CIt worked with a parachute.                         DIt needed to be fueled regularly.

27What does the underlined word mean in Paragraph 3?

Avast                       Brough                     Ccalm                      Dpeaceful

【答案】

24C

25D

26A

27B

【解析】

【分析】

这是一篇说明文。文章讲述每年有大量塑料垃圾被冲入海洋并漂浮在海面上,一个叫做Ocean Cleanup的团队研制出了收集塑料垃圾的工具并不断地进行完善。

24推理判断题。根据第一段Every year, over 7.72 trillion kilograms of plastic is washed into the oceans. There are five huge areas in the world’s oceans that are a “soup” of floating rubbish. One of these areas, the Great Pacific Garbage Patch (GPGP), is three times as large as France.可知每年有超过7.72万亿公斤的塑料被冲进海洋。世界上有五个巨大的海洋区域是漂浮垃圾的。其中的大太平洋垃圾带(GPGP)的面积是法国的三倍。由此可推知,在第一段中,作者通过列数字的方式是想表达海洋中的塑料污染已经成为一个严重的问题。故选C

25细节理解题。根据第二段中Over a year ago, a group called Ocean Cleanup began using a huge floating screen to try to clean up plastic pollution in the ocean. After several failures, the group is now collecting plastic in the Great Pacific Garbage Patch.可知一年多前,一个名为海洋清理的组织开始使用一个巨大的浮动筛来清理海洋中的塑料污染。经过几次失败后,该组织现在正在大太平洋垃圾带收集塑料。由此可知,这个团体的计划是收集海洋中漂浮的塑料垃圾。故选D

26细节理解题。根据第三段中But it soon became clear that the screen was just moving with the plastic, not collecting it. Sometimes plastic would wash over the top of the tube. Even worse, System 001 got broken by surging seas and had to be towed to Hawaii for repairs.但很快就发现,这块筛只是随着塑料的移动而移动,而不能收集垃圾。有时塑料会从管子的顶部冲洗出来。更糟糕的是,System 001被汹涌的海浪打破,不得不被拖到夏威夷进行维修。以及第四段第一句But Mr. Slat, who got the idea for the Ocean Cleanup system, sees the project as an experiment, which means a failure is a chance to learn.可知但产生海洋清理系统想法的Slat认为,这个项目是一个实验,也就是说,失败是一个学习的机会。由此可知,System001失败了。故选A

27词义猜测题。根据上文Even worse, System 001 got broken可知有更糟糕的是,系统001被汹涌的海浪打破,不得不被拖到夏威夷进行维修。由此可知,划线单词意思为汹涌的,猛烈的。故选B

组卷:116次
难度:中等
知识点:热点话题
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
3.

When you set a foot outside of your door to drop trash, go to a social event or go for a walk, thoughts like “I hope I don't see anyone I know” or “please don’ t talk to me” may run through your mind. I’ ve also said such things to myself. Sometimes the last thing you want to do is talk with someone, especially someone new.

Why do we go out of our ways to avoid people? Do we think meeting new people is a waste of time? Or are we just lazy, thinking that meeting someone new really is a trouble?

Communication is the key to life. We have been told that many times. Take the past generations, like our parents, for example. They seem to take full advantage of that whole “communication” idea because they grew up talking face to face while Generation-Y grew up staring at screens. We spend hours of our days sitting on Facebook. We send messages to our friends and think about all of the things we want to say to certain people that we don't have the courage to actually do in reality.

Nowadays, we are so caught up in our little circle of friends — our comfort zone. We love it that they laugh at our jokes, understand our feelings and can read our minds. Most importantly, they know when we want to be alone. They just get us.

Holding a conversation with someone new means agreeing with things that you don’t actually believe and being someone you think they want you to be — it is, as I said before, a trouble. It takes up so much energy, and at some point or another, it is too tiring.

But meeting new people is important. Life is too short, so meet all the people you can meet, make the effort to go out and laugh. Remember, Every “hello” leads to a smile — and a smile is worth a lot.

28What do we learn about the author?

AHe likes to be alone.

BHe feels stressed out lately.

CHe's active in attending social events.

DHe's afraid of talking to others at times.

29What's the problem of Generation-Y in the author’s eyes?

AThey rely on the Internet to socialize.

BThey are less confident in themselves.

CThey have difficulty in communicating.

DThey are unwilling to make new friends.

30Why do many young people avoid meeting new people?

AThey think it troublesome.

BThey are busy with their study.

CThey fear to disappoint their old friends.

DThey want to take time to do meaningful work.

31Why does the author write the text?

ATo tell about the importance of friends.

BTo give tips on how to meet new people.

CTo encourage people to meet new people.

DTo introduce the disadvantages of Generation-Y.

【答案】

28D

29A

30A

31C

【解析】

【分析】

这是一篇议论文。文章主要讲了如今,年轻一代人总是依靠互联网进行社交活动,但却不愿意在真实的世界中与人交往,但是在真实的世界中结识新人是很重要的。作者鼓励人们结识新人。

28细节理解题。根据第一段I’ ve also said such things to myself. Sometimes the last thing you want to do is talk with someone, especially someone new.(我也对自己说过这样的话。有时候你最不想做的事情就是和别人交谈,尤其是和陌生人。)可知作者有时害怕和别人说话。故选D

29推理判断题。根据第三段We spend hours of our days sitting on Facebook. We send messages to our friends and think about all of the things we want to say to certain people that we don't have the courage to actually do in reality.(我们每天花几个小时坐在脸书上。我们给我们的朋友发信息,思考我们想对某些人说的那些我们在现实中没有勇气去说的事情。)由此推断出,在作者看来,年轻一代的问题是他们依靠互联网进行社交活动。故选A

30细节理解题。根据倒数第二段Holding a conversation with someone new means agreeing with things that you don’t actually believe and being someone you think they want you to be — it is, as I said before, a trouble. It takes up so much energy, and at some point or another, it is too tiring.(和新认识的人交谈意味着同意你不相信的事情,成为他们希望你成为的人——就像我之前说的,这是一个麻烦。它需要如此多的精力,在某些时候,它太累人了。)可知许多年轻人不愿结识新朋友是因为他们认为这很麻烦。故选A

31推理判断题。根据最后一段But meeting new people is important. Life is too short, so meet all the people you can meet, make the effort to go out and laugh. Remember, Every “hello” leads to a smile — and a smile is worth a lot.(但是认识新人是很重要的。生命太短暂,所以遇到所有你能遇到的人,努力走出去笑一笑。记住,每个你好都能带来一个微笑——而一个微笑是很有价值的。)由此推断出,作者写这篇文章是为了鼓励人们结识新人。故选C

【点睛】

细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第3小题,根据倒数第二段Holding a conversation with someone new means agreeing with things that you don’t actually believe and being someone you think they want you to be — it is, as I said before, a trouble. It takes up so much energy, and at some point or another, it is too tiring.(和新认识的人交谈意味着同意你不相信的事情,成为他们希望你成为的人——就像我之前说的,这是一个麻烦。它需要如此多的精力,在某些时候,它太累人了。)可知许多年轻人不愿结识新人是因为他们认为这很麻烦。故选A

组卷:181次
难度:容易
知识点:人际交往
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
4.

  If you are fond of learning languages, you must start learning Chinese. English is the most widely spoken language in the world and it is a more powerful language in all fields. But it is expected that Chinese, which is one of the six official languages of the United Nations (UN), will be the most important language in the coming years. What are the reasons behind the rapid spread of this language and why should you learn it?

My desire to learn languages was the reason why I studied many Latin languages and in the process, I deepened my knowledge of the languages and literature.  However, I did not feel  self-sufficient ( ) from  this knowledge. I gained a lot of information about the Western world. But my thinking was always about Asian civilizations. I always felt I needed to learn Chinese to be a global citizen (全球公民) because “without learning Chinese, we see with one eye”.

My contact with many international organizations and government institutions ( 机构 ) made me believe that Chinese is one of the most important languages of our time. After visiting the world’s most celebrated capitals such as Paris and London, I discovered that Chinese language can be seen everywhere in these places. In the subway in Paris, you will hear instructions in French, English and Chinese. In London, for example, the Chinese language was introduced for instruction in schools.

China is an important political (政治的) and economic country because it is making great economic progress that has never been seen before. The world is watching  China with great surprise, and this peaceful Chinese rise makes us decide to focus on learning the Chinese language and knowing more about Chinese culture.

To be a global citizen these days, I would advise you to learn Chinese. It will add more beauty to your life and allow you to better understand Chinese civilization.

32What can we learn about languages in the future according to the first paragraph?

ASome of them will disappear.

BMore official languages will be added to the UN.

CEnglish will still have an advantage over others.

DChinese language will probably be second to none.

33What do the examples in Paragraph 3 show?

AParis is a wonderful capital city worth a visit.

BChinese learning is very popular in schools in London.

CPeople in some western countries like speaking Chinese.

DChinese language is playing an important role in the world.

34What mainly causes Westerners to start learning Chinese according to the text?

AThe rise of Chinese economy.

BTheir love for language learning.

CTheir curiosity about Asian culture.

DThe long history of Chinese civilization.

35What could be the best title for the text?

AHow to be a global citizen

BChinese — the language you must learn

CWhat you should know about Chinese culture

DChinese economy—the most powerful engine

【答案】

32D

33D

34A

35B

【解析】

【分析】

这是一篇记叙文。随着中国经济的崛起,汉语在世界上起着重要的作用,你一定要学的语言就是汉语

32推理判断题。根据第一段中English is the most widely spoken language in the world and it is a more powerful language in all fields. But it is expected that Chinese, which is one of the six official languages of the United Nations (UN), will be the most important language in the coming years.“英语是世界上使用最广泛的语言,在各个领域都是一种更强大的语言。但是,作为联合国六种官方语言之一的汉语有望成为未来几年最重要的语言。由此可知,中文可能会是首屈一指的语言。故选D

33推理判断题。根据第三段My contact with many international organizations and government institutions ( 机构 ) made me believe that Chinese is one of the most important languages of our time. After visiting the world’s most celebrated capitals such as Paris and London, I discovered that Chinese language can be seen everywhere in these places. In the subway in Paris, you will hear instructions in French, English and Chinese. In London, for example, the Chinese language was introduced for instruction in schools.“我与许多国际组织和政府机构的接触使我相信汉语是我们这个时代最重要的语言之一。在参观了世界上最著名的首都如巴黎和伦敦之后,我发现在这些地方到处都可以看到汉语。在巴黎的地铁里,你会听到法文、英文和中文的指示。例如,在伦敦,学校引入了汉语教学。由此可知,第三段的例子说明汉语在世界上起着重要的作用。故选D

34细节理解题。根据第四段China is an important political (政治的) and economic country because it is making great economic progress that has never been seen before. The world is watching  China with great surprise, and this peaceful Chinese rise makes us decide to focus on learning the Chinese language and knowing more about Chinese culture.“中国是一个重要的政治和经济国家,因为它正在取得巨大的经济发展,这是前所未有的。世界正以极大的惊讶注视着中国,中国的和平崛起让我们决定专注于学习汉语和了解中国文化。由此可知,中国经济的崛起是西方人开始学习汉语的主要原因。故选A

35标题判断题。结合全文及最后一段的To be a global citizen these days, I would advise you to learn Chinese. It will add more beauty to your life and allow you to better understand Chinese civilization.“现在要成为一个世界公民,我建议你学习中文。它将为你的生活增添更多的美丽,让你更好地了解中国文明。由此可知,你一定要学的语言是汉语”为本文的最佳标题。故选B

组卷:188次
难度:中等
知识点:语言学习
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
5.

    One of the biggest enemies of smartphone batteries is the phones ’ screens. The screens keep getting bigger, and they need to keep bright for outdoor use. 36 But, a new OLED technology can increase brightness and energy efficiency ( 效率). The technology is being developed by a team at the Imperial College London. They’re using a special development process to produce OLEDs that give off polarized light  (偏振光).

So, what's that all meaning? Screens often include filters (滤光器) to help reduce unpleasant bright light from outside. 37 However, they also can prevent lots of the light from the screen itself. Any light that doesn’t make it to your eyes is basically wasted energy. By creating OLEDs that send out polarized light, the team can get the light from the OLEDs to pass through a polarized filter while light from outside will still get filtered by it.

For now, the technology doesn’t mean much for phones we have in our hands. Since it's still being researched, it's not likely to find its way for upcoming phones very soon. 38

When it does, it would result in brighter screens and improved energy efficiency. Screens would not use the same amount of energy to produce bright light because none of it would be filtered out. 39

And, that would mean much longer-lasting batteries for smartphones.

40 For example, smartwatches don't pack large batteries, so any efficiency improvement would have a strong benefit.

AThat means they will use more energy.

BPlenty of phones already get a full day of life.

CThis technology can be used in other areas as well.

DBut it would finally be applied to consumers’ phones.

E.It can give OLED screens a huge step forward in competition.

F.The new technology can almost double the efficiency of screens.

G.These make it easier to see the light coming from your phone's screen.

【答案】

36G

37D

38C

39F

40E

【解析】

【分析】

这是一篇说明文。文章介绍一种新的OLED技术可以提高亮度和能源效率。这项技术是由伦敦帝国理工学院的一个团队开发的。他们使用一种特殊的开发过程来生产能发出偏振光的OLED

36根据上文提示屏幕越来越大,在户外使用时需要保持明亮。再根据下文提示但是,一种新的OLED技术可以提高亮度和能源效率。承接上下文,GThese make it easier to see the light coming from your phone's screen.(这些让你更容易看到来自手机屏幕的光线。)切题。故选G

37根据上文提示屏幕通常包括过滤器,以帮助减少来自外部的不愉快的强光。再根据下文提示然而,它们也可以阻止屏幕本身的大量光线。承接上下文,DBut it would finally be applied to consumers’ phones.(但它最终将应用于消费者的手机。)切题。故选D

38根据上文提示因为它还在研究中,所以它不太可能很快就会出现在未来的手机中。承接上文,CThis technology can be used in other areas as well.(这项技术也可以用于其他领域。)切题。故选C

39根据上文提示屏幕将不会使用相同数量的能量来产生明亮的光线,因为它不会被过滤掉。承接上文,FThe new technology can almost double the efficiency of screens.(这项新技术几乎可以将屏幕的效率提高一倍。)切题。故选F

40根据下文提示例如,智能手表不装大电池,所以任何效率的提高都会有很大的好处。承接下文,EIt can give OLED screens a huge step forward in competition.(它可以让OLED屏幕在竞争中向前迈出一大步。)切题。故选E

组卷:107次
难度:中等
知识点:科普知识与现代技术
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
三、完型填空(共1题)
1.

Finding Home

“I hate New Orleans! I wanna go home!” I    41    to my mother as we moved boxes.    42   , going home was not easy because my home was 1, 100 miles away.

I was born and    43    in northern Virginia. Virginia was my home, and I never expected that to    44    In 2014, my family experienced a tragedy (悲剧), so my parents decided to move to my mom’s hometown of New Orleans.

Only three months after my parents made the    45    to move, I found myself moving boxes into our new house. My announcement to my mother that I    46    the new environment was partly motivated by how hot it was, but it was mostly due to the fact that I felt like my entire life had been turned upside down. 1,100 miles away from everyone and everything I had ever known, I was    47   . To make matters worse, I was starting high school in two weeks. Beginning high school is a scary    48    on its own.

I spent my first few months in New Orleans,    49    wanting to go home to Virginia. But after a few months of missing home, I    50    that I had a choice. I could continue thinking about how much I missed my old home,    51    I could start trying to build a new home right here. I chose the latter.

As soon as I stopped giving all my    52    to how much I missed Virginia, I was able to begin accepting the love that people were already giving me. I joined some clubs at school, which gave me the chance to make friends. My neighbor taught me how to cook some New Orleans food, and I found a wonderful    53    of fellow cooks and neighbors. Overall, I seized every possible opportunity to    54    myself and to rebuild my life.

Because of my resilience (复原力) in creating a new home for myself and the    55    that people have shown to me, home is right here.

41Aannounced       Breplied                   Cturned                    Dpointed

42ATherefore        BInstead                   CHowever                DBesides

43Atrained            Braised                     Cpromoted               Dfed

44Adevelop           Bcontinue                 Cexist                      Dchange

45Acommand        Bsuggestion              Cexcuse                    Ddecision

46Apreferred         Bmissed                    Chate                       Dimagined

47Asurprised         Bfrightened               Cdelighted                Drelieved

48Aperformance    Bregion                    Cpresentation            Dexperience

49Apartly             Bbadly                     Cslightly                  Dhardly

50Arealized           Bremembered            Cobserved                Dcomplained

51Aand                 Bbut                         Cor                          Dso

52Aattention         Bpatience                  Ctrust                       Dconfidence

53Ageneration       Bcommunity             Crace                       Dschool

54Ateach              Baccept                    Cjudge                     Dbetter

55Abelief              Bfreedom                 Clove                       Dinterest

【答案】

41A

42C

43B

44D

45D

46C

47B

48D

49B

50A

51C

52A

53B

54D

55C

【解析】

【分析】

这是一篇记叙文。作者和父母搬到了新奥尔良。他厌恶这个地方,后来得到了当地人的关爱,最终决定把这里当作自己的家。

41考查动词词义辨析。句意:我讨厌新奥尔良!我想回家!当我们搬箱子的时候,我向妈妈宣布。A.  announced 宣布;B.  replied 回答;C.  turned 转变;D.  pointed 指出。根据I hate New Orleans! I wanna go home!可知,想妈妈宣布。故选A

42考查副词词义辨析。句意:然而,回家并不容易,因为我的家在1100英里之外。A.  Therefore 因此;B.  Instead 相反,反而;C.  However 然而;D.  Besides另外。根据第一句I hate New Orleans! I wanna go home!和空格后的going home was not easy because my home was 1, 100 miles away.可知,前后是一种转折关系。故选C

43考查动词词义辨析。句意:我在北弗吉尼亚出生并长大。 A.  trained 训练;B.  raised 抚养,提高,举起;C.  promoted 促进,提升;D.  fed喂养。 根据下文的Virginia was my home可知,作者在弗吉尼亚长大。故选B

44考查动词词义辨析。句意:弗吉尼亚是我的家,我从没想过我会改变。A.  develop 开发,进步;B.  continue 继续;C.  exist存在;D.  change改变。 根据第4空前后的内容I never expectedIn 2014, my family experienced a tragedy (悲剧), so my parents decided to move to my mom’s hometown of New Orleans.可知,作者并没想改变。故选D

45考查名词词义辨析。句意:在我父母做出搬家决定后仅仅三个月,我就开始把箱子搬进我们的新家。A.  command 命令,指挥;B.  suggestion 建议;C. excuse 借口;D.  decision决定。 根据第5空后的I found myself moving boxes into our new house.可知,作者一家在决定后搬家。固定搭配:make a decision“做出决定。故选D

46考查动词词义辨析。句意:我对母亲说我讨厌新环境,部分原因是它太热了,但主要是因为我觉得我的整个生活都被颠覆了。A.  preferred 更喜欢;B.  missed 错过,想念;C. hate 厌恶;D.  imagined 想象。根据第6空后的the new environment was partly motivated by how hot it was, but it was mostly due to the fact that I felt like my entire life had been turned upside down.可知,作者厌恶新家。故选C

47考查形容词词义辨析。句意:在距离我所熟悉的人和事1100英里之外的地方,我感到害怕。A. surprised感到吃惊的;B. frightened感到害怕的;C. delighted感到高兴的;D. relieved感到宽慰的。根据第7空前的1,100 miles away from everyone and everything I had ever known,可知,此处指作者感到害怕。故选B

48考查名词词义辨析。句意:开始高中生活本身就是一段可怕的经历。A. performance表现,表演;B. region地区;C. presentation描述,展示;D. experience经历。根据第8空前后Beginning high school is a scary on its own可知,高中经历是艰难的。故选D

49考查副词词义辨析。句意:我在新奥尔良度过了头几个月,非常想回到弗吉尼亚的家。A. partly部分地,在一定程度上;B. badly非常;C. slightly稍微;D. hardly几乎不。根据第9空前后的内容my first few months in New Orleanswanting to go home to Virginia.可知,作者非常想家。故选B

50考查动词词义辨析。句意:但是在几个月的思念之后,我意识到我有一个选择。A.  realized 意识到;B.  remembered 记得;C.  observed 观察;D.  complained 抱怨。根据第8空后的I had a choice可知,此处指作者意识到有个选择。故选A

51考查并列连词。句意:我可以继续思考我有多想念我的老房子,或者我可以开始尝试在这里建一个新家。A.  and 和;B.  but 但是;C.  or 或者;D.  so所以。 根据第11空后的I chose the latter.可知,作者是在两个抉择中做出的选择。故选C

52考查名词词义辨析。句意: 当我不再关注我有多想念弗吉尼亚时,我开始接受人们已经给予我的爱。A.  attention 注意力,关注;B.  patience 耐心;C.  trust 信任;D.  confidence信心。 根据第12空后的how much I missed Virginia, I was able to begin accepting the love that people were already giving me.可知,作者不再关注想家这件事。故选A

53考查名词词义辨析。句意:我的邻居教我做一些新奥尔良的食物,我发现了一个很棒的厨师和邻居社区。A.  generation 世代;B.  community 社区;C. race种族;D.  school 学校。根据第13空前的My neighbor taught me how to cook some New Orleans food可知,作者找到一个好社区。故选B

54考查动词词义辨析。句意: 总之,我抓住每一个可能的机会来完善自己,重建我的生活。A.  teach 教;B.  accept 接受;C.  judge 判断;D.  better胜过,改善。 根据第14空后的myself and to rebuild my life.可知,作者要开始新生活,改善自己。故选D

55考查名词词义辨析。句意:因为我为自己创造了一个新家的韧性和人们对我的爱,家就在这里。A.  belief 信仰;B.  freedom 自由;C. love爱;     D.  interest兴趣。根据第15空后的people have shown to me, home is right here.可知,作者在新地方得到了人们的。故选C

组卷:173次
难度:中等
知识点:周围的环境
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
四、阅读填空(共1题)
1.

阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Festivals are occasions that allow us to relax and enjoy life. Their 56 (origin) range from the seasons of the year to important events. When it comes to celebrating  festivals,  different  cultures  actually  have  a lot 57 common. People celebrate the harvest festival after all the crops 58 (gather) in. Festivals are becoming more and more commercial, with businesses 59 (take) advantage of the celebrations.

At age 18, Dr Lin Qiaozhi chose to study medicine instead of marrying like the 60 (major) of girls. After graduation, she became the first woman ever  61 (hire) as a resident physician in the PUMC Hospital. When studying in the US in 1939, she impressed her American colleagues who invited her to stay. Dr Lin, 62, rejected the offer.

San Francisco was able to rebuild itself after the earthquake that 63 (occur) in 1906.The Mission District, one of the oldest parts of the city, used to be a poor area of town, 64 is now a center for art, music, and food. When gold was discovered in 1848 near San Francisco, many people came to seek their fortune and some Chinese opened up shops and restaurants to earn 65 living.

【答案】

56origins

57in

58have been gathered

59taking

60majority

61to be hired

62however

63occurred

64but

65a

【解析】

【分析】

本文包括两段说明文和一段记叙文,分别介绍了节日的起源、林巧稚学医、旧金山淘金。

56考查名词的数。句意:它们的起源从一年四季到重要事件都有。此处指不止一个节日的起源,应该用可数名词复数形式,谓语为range也可知,要填名词复数做主语。故填origins

57.考查介词。句意:说到庆祝节日,不同的文化其实有很多共同点。in common表示有共同之处,故填in

58考查时态语态。句意:人们在收割完所有的庄稼后庆祝丰收节。主语crops gather之间是被动关系,而且动作已经发生并对现在造成影响,所以用现在完成时的被动语态,且谓语动词用复数,故填have been gathered

59.考查非谓语动词。句意:节日变得越来越商业化,商家们都开始利用节日庆典。此处为“with+宾语+宾补的复合结构,businessestake之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,用现在分词作宾补,故填taking

60.考查固定短语。句意:18岁时,林巧芝博士选择了学医,而不是像大多数女孩那样结婚。the majority of表示大多数,故填majority

61考查非谓语动词。句意:毕业后,她成为第一个被聘为协和医院住院医师的女性。当被修饰词前有序数词修饰时,用不定式作后置定语,womanhire之间是被动关系,所以用不定式的被动式,故填to be hired

62考查副词。句意:1939年在美国学习期间,林巧稚博士给她的美国同事留下了深刻印象,于是他们邀请她留在美国,然而,她拒绝了这一提议。根据句意可知前后是转折关系,空后有逗号,故填however

63考查时态。句意:旧金山在1906年地震后得以重建。时间状语in 1906表明应该用一般过去时,故填occurred

64考查连词。句意:教会区,这个城市最古老的部分之一,曾经是一个贫穷的地区,但现在是艺术,音乐和美食的中心。根据句可知此处说的是现在和过去的对比,是转折关系,故填but

65考查固定短语。句意:1848年在旧金山附近发现黄金后,许多人前来淘金,一些中国人开商店和餐馆来谋生。earn/make a living是固定短语,表示谋生,故填a

组卷:125次
难度:中等
知识点:其他
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
五、单词拼写(共1题)
1.

根据单词释义,选择正确的单词选项。

66_______ n. a number of different things of the same general kind

67_______ adj. large or important enough to have an effect or to be noticed

68_______ adj. with a lot of decorations or bright colors

69_______ adj. means involving or relating to the buying and selling of goods

70_______ v. to say that you are annoyed, unhappy, or not satisfied with something.

71_______ adv. a way of emphasizing that something is true and that there is no doubt about it

72_______ v. to speak very quietly to sb. so that other people cannot hear what you are saying

73_______ adj. amusing and making you laugh

74_______ adj. connected with money, possessions, etc. rather than with the needs of the mind or spirit

75_______ n. a single article or object

【答案】

66B

67A

68D

69C

70E

71H

72G

73J

74I

75F

【解析】

【分析】

66考查名词。句意:同一种类的许多不同的事物。方框中选项B. range 名词,(同类事物的)一系列,符合句意。故选B

67考查形容词。句意:足够重大或者足够重要的能产生影响或者能被注意到。方框中选项A. significant 形容词,重大的,显著的,符合句意。故选A

68考查形容词。句意:有很多装饰品或明亮的颜色。方框中选项D. fancy 形容词,花俏的,精致的,符合句意。故选D

69考查形容词。句意:涉及或者和商品买卖有关。方框中选项C. commercial 形容词,商业的,符合句意。故选C

70考查动词。句意:声称你对某个事物是恼怒的,不开心的或者不满意的。方框中选项E. complain 动词,抱怨,符合句意。故选E

71考查副词。句意:一种强调某事物是真实的,没有任何疑异的方法。方框中选项H. definitely 副词,一定地,符合句意。故选H

72考查动词。句意:对某人非常安静地说,以至于其他人不能听到你在说什么。方框中选项G. whisper 动词,耳语,密谈,符合句意。故选G

73考查形容词。句意:使愉快和让你发笑。方框中选项J. comic 形容词,滑稽的,喜剧的,符合句意。故选J

74考查形容词。句意:和金钱,财产等有关,而不是思想或者精神的需求。方框中选项I. material 形容词,物质的,符合句意。故选I

75考查名词。句意:一个单一的物品或者物体。方框中选项F. item 名词,一件物品,符合句意。故选F

组卷:107次
难度:中等
知识点:词汇
查看答案
试题详情
组卷/试题篮
试卷统计
试题总数:
28
总体难度:
中等
题型统计
大题类型
题目数
占比
选择题
20
71.42%
阅读理解
5
17.85%
完型填空
1
3.57%
阅读填空
1
3.57%
单词拼写
1
3.57%
知识点统计
知识点
题目数
占比
介词
3
10.71%
状语从句
2
7.14%
词组 短语
3
10.71%
过去完成时及其被动式
1
3.57%
动词
5
17.85%
虚拟语气
1
3.57%
情态动词
1
3.57%
被动语态的用法
2
7.14%
独立主格结构 with的复合结构
1
3.57%
倒装与省略
1
3.57%
文学艺术
1
3.57%
热点话题
1
3.57%
人际交往
1
3.57%
语言学习
1
3.57%
科普知识与现代技术
1
3.57%
周围的环境
1
3.57%
其他
1
3.57%
词汇
1
3.57%
版权提示
可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


使用
说明
客服
群联盟
收藏
领福利