下载试题
当前位置:
学科首页
>
阅读理解
>
日常生活类阅读
>
试题详情
难度:
使用次数:193
更新时间:2021-01-27
组卷/试题篮
1.

It was hot and yet,such a beautiful day.My parents and I picked up my grandmother from the nursing home.We used to go there regularly but the last time I visited my grandmother,she seemed to forget where she was and how to breathe on the massage(按摩)table—it scared me so I thought perhaps it was better to transfer her to a clinic that day.

She had been getting weaker and having aches from sitting in a wheel chair all day,so I called Wang Tao who runs a Chinese massage clinic with his wife and daughter out of their home and told him my concerns wasn't even sure whether my grandmother would be strong enough to get up the stairs or get onto the table.

'We can help her make it',Wang Tao said.And,we did.Sure there were struggles and funny moments.For example,my grandmother wondered who was the man working on her back,Wang Tao had massaged her over the years at least 20 times.They used to laugh and talk together in Chinese but my grandmother didn't remember.Wang Tao was shocked that my grandmother seemed to have forgotten he is a Chinese man,but he still patiently tried to refresh her memory.

My grandmother was born in California,but her parents who were born in China only spoke Chinese,so Chinese was her first language but English is spoken all around her.Still,our family all felt grateful and happy to hear my grandmother start talking to Wang Tao in Chinese again.It was like the dust just needed clearing.We all laughed a happy laugh.When the session was over,my grandmother took Wang Tao's hand and thanked him for helping her.We ended our day with a Chinese dinner of course-one that ended with my grandmother saying to the massager:please come here and I have to shake your hand.'Thank you for what you have done.'she said joyfully as she held this stranger's hand.And then she turned to me,'Thank you,my grandson.'

【1】What did the author do shortly after visiting his grandmother last time?

A.He had a French dinner with his grandmother.

B.He massaged his grandmother at home by himself.

C.He took his grandmother out of the nursing home.

D.He helped his grandmother transfer to another nursing home.

【2】What made Wang Tao surprised at the author's grandmother?

A.Her fluent Chinese.

B.Her failure to recognize him.

C.Her losing the ability of language.

D.Her aches from sitting in a wheel chair.

【3】Why did the author feel thankful?

A.His grandmother finally recognized the massager.

B.Wang Tao agreed to have dinner with his family.

C.His grandmother her remembered saying thanks to the massager.

D.Wang Tao made his grandmother begin speaking Chinese again.

【4】What does the text mainly show?

A.Grandma's love for children and friend.

B.Friendship and sympathy from strangers.

C.The forgetfulness and helplessness of the old.

D.Family ties and the kindness between people.

查看答案
题型:阅读理解
知识点:日常生活类阅读
纠错
【答案】

答案:

【1】C

【2】B

【3】D

【4】D

解析:

这是一篇记叙文。本文主要讲述了作者和父母把祖母从疗养院接出来,然后带她去按摩,在按摩师的帮助下祖母开始再次说中文。最后他们一起共进晚餐,祖母感谢了耐心的按摩师。这体现了家人之间的亲情和人与人之间的友善。

【1】细节理解题。根据第一段的My parents and I picked up my grandmother from the nursing home.We used to go there regularly but the last time I visited my grandmother,…so I thought perhaps it was better to transfer her to a clinic that day.(父母和我把祖母从疗养院接回了家。我们过去常常去那儿看她,但上一次看到我的祖母……因此我认为或许最好把她转移到一个诊所)可知,最后一次看祖母时作者和家人把她带出了疗养院。C.He took his grandmother out of the nursing home.(他把祖母带出了养老院)符合以上说法,故选C项。

【2】细节理解题。根据第三段的Wang Tao was shocked that my grandmother seemed to have forgotten he is a Chinese man,but he still patiently tried to refresh her memory.(王涛很吃惊,因为祖母似乎已经忘了他是一个中国人,但是他仍然耐心地尝试让她恢复记忆)可知,让王涛惊讶的是作者的祖母忘了他是谁。B.Her failure to recognize him.(她没能认出他)符合以上说法,故选B项。

【3】细节理解题。根据最后一段的Still,our family all felt grateful and happy to hear my grandmother start talking to Wang Tao in Chinese again.(听到祖母和王涛再次用中文谈话,我们既感激又高兴)可知,让作者感激的是王涛通过努力让祖母再次说中文。D.Wang Tao made his grandmother begin speaking Chinese again.(王涛让他的祖母再次开始说中文)符合以上说法,故选D项。

【4】主旨大意题。根据第一段的My parents and I picked up my grandmother from the nursing home.(父母和我把祖母从疗养院接出来),第三段的Wang Tao was shocked that my grandmother seemed to have forgotten he is a Chinese man,but he still patiently tried to refresh her memory.(王涛很吃惊,因为祖母似乎已经忘了他是一个中国人,但是他仍然耐心地尝试让她恢复记忆)和最后一段的We ended our day with a Chinese dinner of course-one that ended with my grandmother saying to the massager:please come here and I have to shake your hand.'Thank you for what you have done.'she said joyfully as she held this stranger's hand.(我们以中国餐结束了一天的行程,最后我祖母对按摩师说:请过来,我得跟你握手。“谢谢你所做的一切”她高兴地说着,一边拉着整个陌生人的手)可知,本文主要讲述了作者和父母把祖母从疗养院接回来,然后带她去按摩,在按摩师的帮助下祖母开始再次说中文。最后他们一起共进晚餐,祖母感谢了耐心了按摩师。这体现了家人之间的亲情和人与人之间友善。D.Family ties and the kindness between people.(家人之间的亲情和人与人之间的友善)符合以上说法,故选D项。

=
类题推荐:
日常生活类阅读
难度:
使用次数:115
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

 

A.      Reasons that employers use tests

B.      Procedures involved in recruitment’

C.      Hints to follow while taking tests

D.     Disadvantages of interviews for recruitment

E.      Importance of interview

F.      Adoption of psychological tests to hire employees

 

80

Nowadays more and more foreign enterprises and companies are no longer relying on interviews for recruitment.  Years of studying interviewing has made clear that it is not a very objective process.  Personnel officers often hire the person they like best or even the one they think most physically attractive.  Looking good is no guarantee of doing the job well.

81

To get a more objective view, many companies are also using psychological tests, to hire both for relatively routine job and for positions at senior levels of management.  It is impossible to say how many employers use tests, but estimates of test sales in the U.K. for 2001 were over one million.

82

Recruitment can involve steps in two ways.  Step 1 is always the same: job application.  The company decides whether you might be suitable based on your qualifications and your previous job experience.  Step 2 can be screening.  A specific test is given at this stage to rule out those who might not be worth interviewing.  Some large employers use tests ---especially IQ based tests precisely to eliminate the unsuitable.  Only those who pass Step 2 go to the interview.  Step 2 can also be testing and interview combined. If the company thinks you might be suitable after looking at your application, they ask you to come to be tested and to be interviewed. It is seen very much as part of the same step.

83

Tests claim to be scientific and objective.  A large body of research has shown that interviews by themselves are not very reliable as a method of selection.  People’s judgments are often very subjective: whether they like the look of someone counts for more than almost anything else.  But reliable and valid tests can offer rapid and more objective information about would-be employees.  If a candidate talks well in an interview but his test results suggest that he is a careless person who cannot concentrate, and employer is likely to think twice about hiring him.

84

Taking a serious test for a job is rather different form taking a game-like test.  You can spend just a little time answering questions of that kind of test, and you can deny the answers and say they are not accurate.  But you can not go to a serious test without enough preparation since you can not afford to be denied and eliminated again and again.  What can you do to do justice to yourself in tests?  Here are three tips: Understand, Analyze, Practice.

查看答案
题型:未分类
知识点:日常生活类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:104
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

When the two tiny ducklings were caught by the sharp jaws of a larger German shepherd, they must have thought their time on earth was up.

But as luck would have it for the frightened wild ducklings that had lost their mother, the dog that helped them out of the bushes had only their best interests at heart.

Duke, a one-year-old German shepherd, found the two ducklings hidden in long grass next to his owner’s workplace on the edge of the Thronybank Industrial Estate in Dalkeith.

   And despite the natural instincts of a hunter, the dog gently took them in its mouth and carried them back to his blanket, putting them down where it was warm and even washing them clean with his tongue.

The ducklings will be looked after by staff at the center until they are old enough to be released into the wild.

“This dog is a modern day Rin Tin Tin,( The world’s most famous German shepherd dog) and to pick them up in his mouth without harming them is quite something. “To them try and wash them is just amazing behavior.” said one of the staff.

 

65.   The underlined part in the first paragraph means ___________.

A.      they used up their time completely.

B.      they will become the food of the dog.

C.      they will be saved by the dog.

D.     they have finished their daily job.

66.   Duke is the ________ of the German shepherd.

A. name         B. owner        C. friend              D. trainer

67. From the sentence “And despite the natural instincts of a hunter,…” in fourth paragraph we learned the fact that ________.

   A. Dogs are friendly to their preys     B. Dogs change their appetite

   C. Dogs are born hunter                   D. Dogs become vegetarian

68. According to the last two paragraphs we know that it is ________ for a hunter like dog to save and even lick ducklings clean.

    A. common      B. impossible      C. interesting         D. miraculous 

查看答案
题型:未分类
知识点:日常生活类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:163
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

Do you find getting up in the morning so difficult that it’s painful? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.
   During the hours when you labor through your work you may say that you’re “hot”. That’s true. The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar shouting as: “Get up, John! You’ll be late for work again!” The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening. Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family has.
   You can’t change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help, Dr. Kleitman believes. Maybe you’re sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway. Counteract your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to. If your energy is low in the morning, but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This won’t change your cycle, but you’ll get up steam and work better at your low point.
  Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch. Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.

72. If a person finds getting up early a problem, most probably__________
   A. he is a lazy person                              B. he refuses to follow his own energy cycle
   C. he is not sure when his energy is low   D. he is at his peak in the afternoon or evening
73. Which of the following may lead to family quarrels according to the passage?
     A. Unawareness of energy cycles.          

B. Familiar shouting.
C. A change in a family member’s energy cycle.
D. Attempts to control the energy cycle of other family members.

74.If one wants to work more efficiently at his low point in the morning, he should_________
A. change his energy cycle               B. overcome his laziness
C. get up earlier than usual               D. go to bed earlier

75.Which of the following statements is NOT TRUE?
A. Getting off to work with a minimum effort helps save one’s energy
B. Dr. Kletman explains why people reach their peaks at different hours of day.
C. Habit helps a person adapt to his own energy cycle
D. Children have energy cycles, too.

 

查看答案
题型:未分类
知识点:日常生活类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:101
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

A. Make plans.

B. Give yourself a break.

C. Expect the unexpected.

D. Remember what matters.

E. Remind yourself that doing things takes time.

F. Try to figure out why you will lose your patience.

80

We tend to lose our patience when we’re multi-tasking or when we’re on a tight schedule. If you’re stretching yourself too thin, you should reconsider your to-do list before you attempt to change your natural reaction to an overwhelming situation. Try to spread out your tasks so that you’re doing only one thing at a time. Pass on responsibilities to others if you can; this in itself may be a test of your patience, but you have to learn to share the load

81

People who are impatient are people who insist on getting things done now and don’t like to waste time. However, some things just can’t be rushed. Think about your happiest memories. Chances are, they were instances when your patience paid off, like when you worked steadily towards a goal that wasn’t immediately gratifying, or took a little extra time to spend leisurely with a loved one. Good things may not always come to those who wait, but most good things that do come don’t come right away

82

Yes, you have plans, but things don’t always work out as planned. Accept the twists and turns in life gracefully. Keep your expectations realistic. This applies not only to circumstances, but also the behavior of those around you. If you find yourself blowing up over your child or your spouse accidentally spilling a drink, you’re not in touch with the fact that people aren’t perfect. Even if the occasion is not an isolated incident but is instead caused by their repeated neglect and carelessness, losing your patience isn’t going to make it any better. That’s something to be addressed with discussion and self-control

83.

First, take a few minutes to do absolutely nothing. Just sit quietly and think. Don’t watch television; don’t even read. Do nothing. It may be hard at first, and you may even feel pretty impatient after a minute or two, but by taking some time out you can essentially slow your world down, and that’s important to develop the attitude necessary to develop patience. Second, stop holding yourself and the world around you to unreachable standards. Sure, we’d all be more patient if babies didn’t cry, dishes didn’t break, computers didn’t crash, and people didn’t make mistakes ― but that’s never going to happen. Expecting the world to run smoothly is like beating your head against the wall.

84

Not focusing on what matters most in this life fuels impatience. Move the world toward peace by being kind, generous in forgiveness of others, being grateful for what is, and taking full advantage of what matters most. When other less important things fuel our impatience, taking time to remember any one of these items reduces our tendency to want something different right now

查看答案
题型:未分类
知识点:日常生活类阅读
试题详情
纠错
难度:
使用次数:183
更新时间:2009-12-17
组卷/试题篮
1.

To: manager@ tastytreat.com.ca

Date: Monday, 7 October, 3:34p.m.

From: raymondyuen@ canada.net

Subject: Complaint

Dear Mr. Price,

I have eaten in your restaurant many times and have always been happy with the food and service. This makes what happened last Saturday even more disappointing.

It was my son’s birthday so we booked a no-smoking table at your restaurant for 7:30 p.m. We arrived on time but were told that our table was not yet ready. At 8:00 p.m., we were given a table in the smoking section. I asked to move but I was told that there were no other tables. A lot of people were smoking so it was uncomfortable and unhealthy.

Our first waitress, Janet, was very polite and helpful. She gave us free drinks for waiting so long. Our food also came quickly and looked fresh and tasty. When my wife had eaten most of her meal, she found a dead cockroach 蟑螂 in her vegetables. She was shocked and wanted to leave. At first, the waitress told us it was a piece of garlic. When we told her that garlic does not have legs, she apologized and took the food away.

We asked for the bill, expecting not to pay for my wife’s meal. Nobody came. After 15 minutes, I asked to see the manager. The head waiter told us that you were on holiday. I complained again about the horrible cockroach. He told me Janet had finished work. He didn’t believe my story and gave me a bill for three meals. I argued with him but was forced to pay.

The waitress, Janet, was always friendly, but I would like an apology from your impolite head waiter and a full refund 退款 for our meal. It cost $68. Until then, I will not be eating at your restaurant or recommending it to anyone.

You can contact me at 742-3254 or through e-mail if you want more information.

Thank you for your attention.

Yours sincerely,

Raymond Yuen

 

69. We learn from the text that last Saturday Mr. Yuen _____.

A. was satisfied with the restaurant.    B. was disappointed with the restaurant

C. had to wait for his food                  D. ate for the first time at the restaurant

70. The writer had to pay the bill because _______.

A. the head waiter would not believe his story

B. the manager was on holiday

C. Janet didn’t believe there was cockroach in the vegetables

D. his wife had eaten most of her meal

71. Which of the following is not true according to the passage?

A. Mr.Yuen demanded that the head waiter apologize to him.

B. Mr.Yuen asked for a full refund for their meal.

C. Mr.Yuen will not eat at the restaurant any more.

D. The head waiter was not as polite as Janet.

 

查看答案
题型:未分类
知识点:日常生活类阅读
试题详情
纠错
下载试题
使用过本题的试卷:
知识点:
版权提示
可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益,请联系 可圈可点 ,我们核实后将及时进行处理。
终身vip限时299
全站组卷·刷题终身免费使用
立即抢购


使用
说明
客服
群联盟
收藏
领福利