It can be difficult to get started at a new school. The key to making new friends is to be brave and take steps every day towards your goal.
1 ． Try to notice who has friendly eyes and a kind smile. Pick out at least 5 people who you think might make a good friend. Try saying hello to them every day for a week and see how they respond( 回应 ). What you are doing is showing them that you are interested in getting to know them. 2 ． Once you have gotten a pleasant response from someone to your saying hello, you can approach ( 接近 ) that person and find out more about them. Begin by introducing yourself and saying where you moved from, and asking them a question. 3 ． But ideally ( 理想地 ), you want to find out what they do in their free time. The secret to success is to find someone who you can have a fun conversation with.
4 ． It means that you like to do similar things that they like to do. It's okay if not everyone is a match for you. Don't worry about it. Just move on and keep trying. One good friend is perhaps what everyone would like at least. 5 ．
A ． Start with people you already know.
B ． The question can be about anything.
C ． If you find even more than that, that's really great.
D ． Good friendships are often based on shared interests.
E.Start by noticing who in your class looks interesting to you.
F.Once you introduce yourself, the other person will usually do the same.
G.Their response will let you know who might be interested in getting to know you.
1 ． E
2 ． G
3 ． B
4 ． D
5 ． C
根据下文 “Try to notice who has friendly eyes and a kind smile. Pick out at least 5 people who you think might make a good friend. Try saying hello to them every day for a week and see how they respond. What you are doing is showing them that you are interested in getting to know them” 可知，作者认为在新的学校里交朋友，开始的时候，要挑选出几个看起来比较友好、对你感兴趣的人，多和他们打招呼，让他们感到你有兴趣了解他们，因此 E 项 “Start by noticing who in your class looks interesting to you （首先要注意你班上谁看起来对你感兴趣） ” 切题，选项中的 “interesting” 与下文 “are interested in” 相呼应，故选 E 项。
根据上文 “Try saying hello to them every day for a week and see how they respond. What you are doing is showing them that you are interested in getting to know them.” ，以及下文 “Once you have gotten a pleasant response from someone to your saying hello, you can approach that person and find out more about them.” 可知，作者认为，在新学校交朋友，开始要试着经常和几个人打招呼，根据他们的反应来进一步判断这些人，谁是对你感兴趣并可以进一步交往的。因此， G 选项 “Their response will let you know who might be interested in getting to know you. （他们的回答会让你知道谁有兴趣了解你） ” 切题，选项中的 “response” 分别于上文中的 “respond” 和下文中的 “response” 相呼应，故选 G 项。
结合上文及空格上一句 “Begin by introducing yourself and saying where you moved from, and asking them a question.” 作者谈到了，当对方有积极回应的时候，就可以作自我介绍，然后为了了解对方，再问对方一些问题，承接上文， B 选项 “The question can be about anything （问题可以是任何事情） ” 切题，该选项中的 “question” 与上文中的 “question” 相呼应，故选 B 项。
根据下一句 “It means that you like to do similar things that they like to do.” 可知，与新认识的同学之间有共同喜欢做的事情，有利于建立友谊，因此， D 选项 “Good friendships are often based on shared interests （好的友谊往往建立在共同的兴趣之上） ” 切题，选项中的 “shared interests” 与下文中的 “do similar things” 相呼应，故选 D 项。
根据上一句 “One good friend is perhaps what everyone would like at least.” 可知，作者认为，每个人至少有一个好朋友，承接上文， C 选项 “If you find even more than that, that's really great （如果你找到更多，那真的很好） ” 切题，即朋友至少一个，多多益善。选项中的 “more” 与上一句中的 “at least” 相呼应。故选 C 项。
Su Hua is studying at Cambridge, UK ． She has bought a bicycle and is worried about security ． Her friend, Kate, found this article and sent it to her ．
1 ． Which part of the text gives you information on how to lock up your bicycle when you leave it?
A ． Locks ．
B ． Marking ．
C ． Registration ．
D ． Basic Security ．
2 ． The underlined phrase "act as a deterrent to a thief" means _____ ．
A ． help you recognize your bike
B ． help the police find your bicycle
C ． stop someone stealing your bicycle
D ． stop you worrying about your bike
3 ． The main purpose of this article is _____ ．
A ． to tell you what to do if your bicycle is stolen
B ． to suggest ways of keeping your bicycle safe
C ． to give you advice on where to buy a good lock
D ． to say why you shouldn't keep your bicycle in a quiet place
1 ． D
2 ． C
3 ． B
1 ．细节理解题。根据文章中提到的 Do not leave your bicycle in out-of-the-way places. Always lock ( 锁上 )your bicycle when you leave. Secure it to lampposts or trees. 可知，在 Basic Security 部分讲述了一些关于锁车的信息，离开自行车时，一定要锁好它，将车锁在电灯杆或者树上。故选 D 。
2 ．词句猜测题。根据下文中的 “It can also help the police find your bicycle ． ( 它也可以帮助警察找到你的自行车 )” 可判断出画线部分 act a deterrent to a thief 的意思是 “ 防止有人偷你的自行车 ” 。故选 C 。
3 ．推理判断题。根据第一段的 “Su Hua is studying at Cambridge, UK ． She has bought a bicycle and is worried about security ． Her friend, Kate, found this article and sent it to her ． ( 苏华正在英国剑桥学习。她买了一辆自行车，担心安全。她的朋友凯特找到了这篇文章并寄给了她。 )” 和下文可知，这篇短文讲述了如何保证你的自行车的安全，所以其目的是建议你保证你的自行车的安全。故选 B 。
It’s school time again! You’re probably feeling excited and maybe a little sad that summer is over. Some kids feel nervous or a little scared on the first day of school because of all the new things: new teachers, new friends and even a new school. Luckily, these new worries only stay for a little while. Let’s find out more about going to a new school.
Most teachers kick off the new school year by introducing themselves and talking about all the things you’ll be doing that year. Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules so you’ll know what’s allowed and what’s not. Please pay close attention.
You might already know a lot of people in your class on the first day, but it’s a great day to make new friends, so try to say hello to kids you know and new ones that you don’t. Make the first move and you’ll be glad you did, and so will your new friends!
Seeing old friends can make the first day an exciting one. You can make the day special by wearing clothes that you really like. Maybe you got a great T-shirt on one of your vacations, or a pair of shoes. It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else you’ll be needing. But make sure that you pack them the night before in case you don’t have time in the morning.
1 ． What do teachers usually do at the beginning of a new school year according to the passage?
A ． Allowing students to pay attention to them.
B ． Asking students to introduce the campus.
C ． Going over what their students have learned.
D ． Introducing themselves to their students.
2 ． How do you probably feel if you happen to see an old friend on the first day of school?
A ． Nervous. B ． Lucky. C ． Happy D ． Upset.
3 ． According to the passage, you usually do everything on the first day of school EXCEPT “ ”.
A ． introduce yourself B ． learn about the school rules
C ． make new friends D ． go over your new lessons
4 ． What does the last paragraph mainly talk about?
A ． What to know about a new school.
B ． How to prepare for a new school.
C ． What to do on your first day of school.
D ． How to make friends on your first day of school.
1 ． D
2 ． C
3 ． D
4 ． B
细节理解题。根据文章第二段 “Most teachers kick off the new school year by introducing themselves and talking about all the things you’ll be doing that year.” 大多数老师都是通过自我介绍和谈论新学年要做的事情来开始新学年的。可知大多数的老师会向学生介绍自己。故选 D 。
细节理解题。根据最后一段 “Seeing old friends can make the first day an exciting one. ” 见到老朋友会让第一天充满激情。由此可知，见到老朋友会很高兴。故选 C 。
细节理解题。根据第二段中 “Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules so you’ll know what’s allowed and what’s not.” 和 “You might already know a lot of people in your classes on the first day, but it’s a great day to make a new friend. ” 一些老师也给学生一个机会来告诉其他同学一些关于他们自己的事情。当老师在第一天讲课时，他们经常会复习教室规则和学校规则，这样你就会知道什么是允许的，什么是不允许的。以及第一天你可能认识你班里的很多人 , 但它是个美好的一天去结交新朋友。可知，在开学的第一天学生要作自我介绍，了解学校的规章制度和结交一些新朋友， D 项（复习新功课不是开学第一天要做的），故选 D 。
主旨大意题。根据最后一段 “It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else you’ll be needing. But make sure that you pack them the night before in case you don’t have time in the morning.” 它也能让你感觉很好，因为你准备好了所有你需要的东西，比如铅笔、文件夹和其他任何你需要的东西。但是一定要在前一天晚上把他们装好，以防早上没有时间。可知，是告诉学生要开学前的一天把东西都收拾好，为新学校做准备。故选 B 。
If English means endless new words, difficult grammar and sometimes strange pronunciation, you are wrong. Haven’t you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?
According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power. Researchers found that learning other languages changes grey matter. This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles.
The study also found the effect is greater when the younger people learn a second language. A team led by Dr. Andrea Mechelli, from London University, took a group of Britain people who only spoke English. They were compared with a group of “early bilinguals” who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners.
Scans showed that grey matter density in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. But the longer a person waited before mastering a new language, the smaller the difference was.
“Our findings suggest that the structure of the brain is changed by the experience of learning a second language,” said the scientists. It means that the change itself increases the ability to learn.
Professor Dylan Vaughan Jones of the University of Wales has researched the link between bilingualism and math skill. “Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible,” he said. “You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas.”
The findings were matched in a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of 2 and 34. Reading, writing and comprehension were all tested. The results showed that the younger they started to learn, the better. “Studying a language means you get an entrance to another world,” explained the scientists.
1 ． The main subject talked about in this passage is .
A ． science on learning a second language
B ． man’s ability of learning a second language
C ． language can help brain power
D ． language learning and math study
2 ． In the second paragraph, the writer mentions “exercise” in order to .
A ． say language is also a kind of physical labor
B ． prove that one needs more practice when he/she is learning a language
C ． show the importance of using the language when you learn the language
D ． make people believe language learning helps grey matter work well
3 ． In the last two paragraphs, the author wants to tell us that .
A ． learning a second language is the same as studying math
B ． early learning of a second language helps you a great deal in study other subjects
C ． Italian is the best choice for you as a second language
D ． we’d better choose the ages between 2 and 34 to learn a second language
1 ． C
2 ． D
3 ． B
主旨大意题。由第二段 “According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power.” 根据英国一所大学的一项新研究，学习第二语言可以提高你的脑力。可知，英国一所大学的一项新研究表明，学习另一种语言有助于增强脑力。结合下文，通过一些科学研究和科学家的实验都用来证明了这个观点。所以本文主要讨论的主题是语言有助于增强脑力。故选 C 。
推理判断题。由第二段 “Researchers found that learning other languages changes grey matter. This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles. 研究人员发现，学习其他语言会改变大脑的灰质。这是大脑中处理信息的区域，这与锻炼锻炼肌肉的方式类似。 ” 可知，作者把语言学习对大脑的促进作用比作体育锻炼对塑造肌肉的促进作用，目的是为了说明语言学习对大脑的促进作用和锻炼对肌肉的促进作用一样，即只要学习一门语言就会促进大脑灰质发挥作用。由此推知，在第二段中作者提到 “exercise” 是为了让人们相信，语言学习促进大脑灰质很好地发挥它的作用。故选 D 。
推理判断题。由最后一段 “The findings were matched in a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of two and thirty-four. Reading, writing, and comprehension were all tested. The results showed that the younger they started to learn, the better” 可知，研究人员对以意大利语为母语、在 2 岁至 34 岁之间将英语作为第二语言的人进行了调查。对阅读、写作和理解都进行了测试。结果表明，他们越早地学习一门语言，对学习其它科目的效果就越好。所以通过研究结果可以判断出，作者想告诉我们，早些学习一门语言对学习其他科目有很大帮助。故选 B 。
There are many kinds of friends. Some are always 1 you, but don’t understand you. Some say only a few words to you, but understand you. Many people will step in your life, but only 2 friends leave footprints( 脚 印 ).
I shall always recall( 回 忆 ) the autumn and the girl with the 3 . She will always bring back the special friendship between us.
It was the golden season. I could see the yellow leaves 4 with the cool 5 . In such a season, I liked walking alone on the roads covered with leaves, 6 to the sound of them.
Autumn is a 7 season and life is uninteresting. The free days always got me 8 . But one day, the sound of a violin 9 into my ears like a stream flowing in the mountains. I was so surprised that I jumped to see what it was. A young girl, standing in the wind, was 10 in playing her violin.
I had 11 seen her before. The music was so nice that I listened quietly. Lost in the music, I didn’t know that I had been 12 there for so long but my existence( 存 在 ) did not seem to disturb her.
Leaves were still falling. Every day she played the violin at the corner of the building 13 I went downstairs to watch her performance. I was the only listener. The autumn seemed no longer lonely and life became 14 . 15 we didn’t know each other, I thought we were already good friends.
Autumn was nearly over. One day, when I was listening carefully, the sound suddenly 16 . To my astonishment( 惊讶 ), the girl came over to me. “You must like music from the violin.” she said.
“Yes, and you play very well. Why did you stop?” I asked.
A 17 expression appeared on her face and I could feel something unusual.
“I came here to see my grandmother, but now I must leave.” she said, “I once played very badly. It was your listening every day that 18 me.”
“In fact, it was your playing 19 gave me a meaningful autumn.” I answered, “Can we be friends?”
The girl smiled, and so did I. I never heard her play again in my life. I no longer went down stairs to listen to her. Only thick leaves were left behind. But I will always remember the fine figure ( 身 影 ) of the girl. She is like a 20 — so short, so real, like a shooting star giving off so much light that makes the night beautiful.
1 ． A ． with B ． for C ． against D ． to
2 ． A ． good B ． true C ． new D ． old
3 ． A ． sound B ． song C ． play D ． violin
4 ． A ． shaking B ． hanging C ． shooting D ． floating
5 ． A ． wind B ． snow C ． air D ． rain
6 ． A ． watching B ． listening C ． seeing D ． hearing
7 ． A ． lively B ． lovely C ． friendly D ． lonely
8 ． A ． up B ． off C ． down D ． over
9 ． A ． flowed B ． grew C ． entered D ． ran
10 ． A ． lost B ． active C ． busy D ． interested
1 1 ． A ． once B ． never C ． often D ． usually
1 2 ． A ． waiting B ． stopping C ． standing D ． hearing
1 3 ． A ． because B ． so C ． while D ． if
1 4 ． A ． interesting B ． moving C ． encouraging D ． exciting
15 ． A ． But B ． However C ． Even D ． Though
16 ． A ． stopped B ． began C ． gone D ． changed
17 ． A ． happy B ． sad C ． strange D ． surprised
18 ． A ． surprised B ． excited C ． encouraged D ． interested
19 ． A ． that B ． which C ． it D ． who
20 ． A ． song B ． dream C ． fire D ． disaster
1 ． A
2 ． B
3 ． D
4 ． D
5 ． A
6 ． B
7 ． D
8 ． C
9 ． A
10 ． A
11 ． B
12 ． C
1 3 ． B
1 4 ． A
15 ． D
16 ． A
17 ． B
18 ． C
19 ． A
20 ． B
本文是记叙文。文章通过 “ 我 ” 和一个小姑娘秋天邂逅的故事，体现了知心朋友的重要性。
1. 考查介词辨析。句意：许多人总是与你在一起，却不理解你。 A.with 和 ...... 在一起； B.for 为了； C 。 against 与 ...... 相反； D.to 向，朝着。根据 “There are many kinds of friends. ” 以及 “ but don’t understand you. ” 可知，许多人总是与你在一起，却不理解你。故选 A 。
2. 考查形容词辨析。句意：只有真正的朋友，才能在心中留下足迹。 A. good 好的； B. true 真实的； C. new 新的； D. old 老的。根据 Many people will step in your life, but 可知，前后文是转折关系，许多人会踏入你的生活，但是只有真正的朋友留下足迹。故选 B 。
3. 考查名词辨析。句意：我总是回忆起那个秋天和那个拉小提琴的女孩。 A. sound 声音； B. song 歌曲； C. play 玩耍； D. violin 小提琴。 根据 “ playing her violin.” 可知，我总是回忆起那个秋天和那个拉小提琴的女孩。故选 D 。
4. 考查动词辨析。句意：我可以看到黄色的叶子在冷风中落下。 A. shaking 摇动； B. hanging 悬挂； C. shooting 射击； D. floating 漂浮 , 飘动。根据上文 “It was the golden season. ” 可知，时间是秋天，因此黄色的树叶在秋风中随风飘动。故选 D 。
5. 考查名词辨析。句意同上。 A. wind 风； B. snow 雪； C. air 空气； D. rain 雨。根据常识可知，秋天，叶子是在冷风中飘落。故选 A 。
6. 考查动词辨析。句意：在这样的季节，我喜欢一个人在树叶里散步，倾听树叶的声音。 A. watching 观看； B. listening 听； C. seeing 看见； D. hearing 听见。根据后面的 sound 可知，这里表示听树叶的声音。故选 B 。
7. 考查形容词辨析。句意：秋天是一个寂寞的季节，生活是无趣的。 A. lively 充满活力的； B. lovely 可爱的； C.friendly 友好的； D. lonely 孤独的。结合上文知道， “ 我 ” 独自一人漫步在落叶之上，可知，此处指 “ 我 ” 是孤独的，与下文的生活的无趣相对应。故选 D 。
8. 考查副辨析。句意：自由的日子总是让我沮丧。 A.up 向上； B.off 脱离； C.down 向下； D.over 结束。根据下文 “ like a stream flowing in the mountains. ” 可知，自由的日子总是让 “ 我 ” 沮丧与下文小提琴的声音像山涧溪流一样形成对比。短语 get sb. down 意为 “ 使人泄气；使人疲倦 ” 。故选 C 。
9. 考查动词辨析。句意：但是，一天，小提琴的声音像山涧溪流一样，流进我的耳畔。 A. flowed 流动； B. grew 成长； C. entered 进入； D. ran 跑。根据下文 “like a stream flowing ” 可知，琴声流进我的耳朵。故选 A 。
10. 考查形容词辨析。句意：一个小姑娘，站在风中，正聚精会神地拉小提琴。 A. lost 失去的 ； B. active 活跃的； C. busy 忙碌的； D.interested 感兴趣的。短语 be lost in (doing) sth. “ 陷入 …… 之中；全神贯注于 ” 。此处指小姑娘正在聚精会神地拉小提琴。故选 A 。
11. 考查副词辨析。句意：我以前从来没有看见过她。 A. once 曾经； B. never 从来没有； C. often 经常； D. usually 通常。结合上文 “we didn’t know each other” 可知， “ 我 ” 以前与小姑娘素不相识。故选 B 。
12. 考查动词辨析。句意：我沉浸在音乐中，不知道我站了很久，但是我的存在似乎没有打扰她。 A. waiting 等待； B. stopping 停止； C. standing 站； D. hearing 听见。根据 “there for so long ” 可知，我 ” 沉浸在优美的琴声中，不直到站立了多久。故选 C 。
13. 考查连词辨析。句意：她每天都在楼角拉小提琴，所以我就下楼看她表演。 A. because 因为； B. so 所以； C. while 当 …… 时； D. if 如果。结合下文， “ 我 ” 是她唯一的听众，这个秋天让我不再感到孤独。可知，此处指她拉小提琴，所以我就下楼去听她拉小提琴。故选 B 。
14. 考查形容词辨析。句意：秋天似乎不再孤独，生活成为有趣的。 A. interesting 有趣的； B. moving 感动的； C. encouraging 受鼓舞的； D. exciting 令人兴奋的。与上文的 “ 生活无趣 ” 相对，琴声让 “ 我 ” 觉得 “ 生活有趣 ” 。故选 A 。
15. 考查连词辨析。句意：尽管我们素不相识，但我认为我们已经似乎是好朋友了。 A. But 但是； B. However 然而； C. Even 甚至； D. Though 尽管。根据句意，前后文是让步关系，故选 D 。
16. 考查动词辨析。句意：一天，当我正在仔细倾听时，声音突然停止了。 A. stopped 停止； B. began 开始； C. gone 去； D. changed 改变。与平日不同，琴声突然停止，小姑娘朝 “ 我 ” 走来，让 “ 我 ” 惊讶。故选 A 。
17. 考查形容词辨析。句意：突然，她的脸上出现了悲伤的表情。 A. happy 高兴的； B. sad 伤心的； C. strange 奇怪的； D. surprised 感到惊讶的。由下文可知，小姑娘即将离开这里，故脸上闪现出悲伤的神色。故选 B 。
18. 考查动词辨析。句意：是你每天的倾听鼓励着我。 A. surprised 使惊讶； B. excited 使兴奋； C. encouraged 鼓励； D. interested 使感兴趣。在小姑娘眼中， “ 我 ” 每天来听琴对她是一种无声的激励。故选 C 。
19. 考查强调句式。句意：实际上，是你的弹奏给了我一个有意义的秋天。此处是一个强调句型。为 it be + 强调部分 +that... 故选 A 。
20. 考查名词辨析。句意：她就像一个梦 —— 那么短暂，那么真实，就像一颗流星发出如此多的光，使秋天变得美丽。 A. song 歌曲； B. dream 梦想； C. fire 火； D. sister 姐妹。结合全文的意思可知，在 “ 我 ” 看来，小姑娘就像一个梦，让 “ 我 ” 久久难忘。故选 B 。
该作品由: 用户wang分享上传可圈可点是一个信息分享及获取的平台。不确保部分用户上传资料的来源及知识产权归属。如您发现相关资料侵犯您的合法权益，请联系 可圈可点 ，我们核实后将及时进行处理。